Суспільство (відео)

У чернігівських «ковідних» лікарнях закінчується кисень (Відео)

У чернігівських «ковідних» лікарнях кисню вистачить лише на лічені години. Про це під час брифінгу в Чернігівській міській раді заявив керівник другої міської лікарні.

«Склалася ситуація, коли в нас кисню вистачить на кілька годин. Найближче постачання кисню компанія-постачальник обіцяє лише на завтра»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Причина перебоїв із постачанням по всій країні – це те, що два заводи з виробництва кисню стали на профілактичний плановий ремонт, на одному – зламалось обладнання. У місті вживають заходів, щоб стабілізувати ситуацію.

«Ми придбали кисневу станцію. Розглядається питання про закупівлю ще однієї. У нас велика кількість концентраторів. Тому сьогодні ми вивчаємо кожного пацієнта та підбираємо оптимальний режим надання саме кисневої підтримки – або з концентратора, або зі станції»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графік роботи центрів масової вакцинації у Чернігові цього тижня

Загалом ця хвиля ковіду виявилася для пацієнтів більш кисневозалежною. Владислав Кухар подякував містянам за активну вакцинацію – єдиний спосіб захиститися від тяжких наслідків хвороби.

«Подякувати мешканцям нашого міста за досить активне проведення вакцинальної кампанії. Останній тиждень дуже жваво в нас пройшов»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Загалом останнім часом у Чернігові щоденно вакцинуються від півтори до двох із половиною тисяч людей. Усього ж одну дозу отримали понад 70 тисяч чернігівців, дві вакцини мають майже 55 тисяч містян.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button