Суспільство (відео)

У чернігівській школі «МудрАнгелики» пролунав останній дзвінок (Відео)

Подвір’я цієї школи рясніє різнобарв’ям квітів, осяяне щирими дитячими усмішками та залите сумною мелодією прощального вальсу випускників – 2 червня «МудрАнгелики» святкують останній дзвінок. День, що сповнений одночасно радості та смутку, адже, з одного боку, попереду – веселі канікули, а з іншого – для чималої кількості учнів це останні дні в школі.

Цьогорічне свято для всіх його учасників особливо важливе, адже, попри всі виклики воєнного сьогодення, колективу та учням вдалося вистояти й успішно завершити навчальний рік.

«Дякуючи Богові та ЗСУ, нам це вдалося. Ми його провели без жодного додаткового вихідного. Ми не боялися завдяки тому, що маємо всі безпечні умови, тому ні 23, ні 24 лютого, коли всі очікували повторно небезпеки, ми всі виходили на очне навчання. Я вважаю, що це був успішний рік у тих умовах, які ми маємо», — Неля Лавріненко – директор.

Прямим доказом його успішності є кількість грамот, дипломів і похвальних листів, які цьогоріч отримали учні школи за свої успіхи у спорті, науках, творчості та ще чималому спектрі сфер. Сумарно – понад 50 відзнак урочисто вручили мудрангеликам під час святкової лінійки.

Та за кожною перемогою учня, як відомо, стоїть кропітка праця його вчителя, який робить усе задля того, аби дитина любила навчання, попри всі можливі складнощі.

«Вчитель віддається на всі 100% під час своєї роботи загалом, не лише в ситуації, яка зараз у нашій країні. Ми цілий рік навчалися самі та навчали дітей – проходили безліч тренінгів із психологічної підтримки для самих себе та дітей. Нам це додавало енергії та натхнення. Я сподіваюся, що цей навчальний рік був позитивним для дітей, і ми чогось їх усе-таки навчили, попри умови, в яких довелося працювати», — Вікторія Руда – вчитель географії.

А от про те, чи вдалося вчителям усе-таки чогось навчити і яким, власне, був цей рік для учнів школи, розпитуємо їх самих.

«Він був дуже насичений. Було дуже багато подій. Звісно, ми багато разів спускалися в укриття. Я закінчила цей навчальний рік добре, завдяки вчителям, вони мені допомагали. Вони – мої друзі», — Христина Романенко – учениця 5 класу.

«Я навчаюся тут чотири роки, довше за будь-якого іншого учня цієї школи, і я можу сказати, що, порівнюючи з тим, якою школа була в 2019-му і яка вона зараз – колектив зробив дуже великий крок уперед», — Микола Халимон – випускник.

«Спершу було складно, тому що з’явилося дуже багато нових предметів, але потім я звикла і було дуже цікаво», — Амелі Асфур – учениця 5 класу.

Цьогорічний навчальний рік для всіх закладів освіти нашої області видався складним. Та, попри це, колектив кожного з них зробив усе можливе, аби дітвора мала безпечні шкільні будні та яскраві свята.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button