Суспільство (відео)

Міська рада «по-тихому» розподілила понад 150 мільйонів гривень (Відео)

Чергова сесія міської ради знову не обійшлася без акції протесту.

Хоча цього разу мітингувальники поводилися скромно.

Вимагали лише не закривати 4-ту міську лікарню. З огляду на розголос і під тиском громади, міський голова таки зняв це питання з порядку денного.

Депутати вирішили, що робити з депутатським фондом у 8 мільйонів гривень. Кожному обранцю виділять по 200 тисяч. Запропонована Максимом Черненком пропозиція розподілити порівну суму на матеріальну допомогу чернігівцям і благоустрій знайшла абсолютну підтримку в залі.

— По 100 тисяч на матеріальну допомогу людям, які опинилися в скрутному становищі, і по 100 тисяч на благоустрій, а саме на капітальний і поточний ремонт доріг, — Максим Черненок, депутат міської ради.

Аби встигнути з ремонтними роботами, депутатам треба протягом тижня визначитися з територіями, що потребують покращення благоустрою.

— Треба швидко визначитися з сумами на ремонт, щоб встигнути з процедурами закупівлі, —  Віктор Бистров, секретар міської ради.

Чи то від спеки у сесійній залі між міським головою – з одного боку і депутатами та активістами – з другого розпочалася гаряча дискусія навколо будівництва фонтану у сквері напроти Метацентру. Міська влада вирішила виділити додатково ще 1,5 мільйона гривень, що викликало зауваження.

Загалом будівництво коштуватиме майже 4,5 мільйона. Та й втілюватимуть у життя проект, який лобіює мер. Переконати його ані депутатам, ані активістам так і не вдалося.

— Пропоную зняти це питання й провести опитування серед чернігівців щодо доцільності будівництва такого фонтану, — Ірина Березинець, депутат міської ради.

— У Черкасах зробили фонтан за 1,4 мільйона, — Олександр Гашпар, громадський активіст.

— Я чув думки про 1,5 мільйона. Я можу шланг на землю покласти і буде фонтан безкоштовний, — Владислав Атрошенко, міський голова.

А от розподіл понад 150 мільйонів гривень, якими поповнилася міська скарбниця від перевиконання, чомусь не викликав у депутатів жодного запитання. Хоча напередодні під час розгляду в профільних комісіях виникало чимало зауважень щодо проектів і кошторисів, на які виділяють колосальні суми.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Вашу ж Машу… 4,5 миллиона на какой-то сраный фонтан, который еще и не нравится кроме Атрона никому??? Это ж прямым текстом нам говорят, что будут отмывать баблишко на этом мероприятии, еще и сумму называют… Вообще борзота!

Back to top button