Суспільство (відео)

У Чернігові безкоштовно чипують домашніх улюбленців (Відео)

*Актуально

Мешканці Шерстянки, які мають котів і собак, могли безкоштовно чипувати своїх улюбленців, не виїжджаючи за межі мікрорайону. Вони зазначають, що це дуже зручно. Мобільний пункт чипування розмістили у дворі багатоповерхівки по вулиці Попова, 31В. Процедуру для чотирилапих проводили фахівці стерилізаційного центру «Крок до тварин».

«Зараз КП «Крок до тварин» саме безкоштовно, тому що вони виграли «Бюджет участі», чипують тварин. До мене звернулися мешканці мікрорайону Шерстянка, щоб я допоміг їм саме на мікрорайоні провести це чипування. Бо їм важко добиратися. Центр розташований в іншому кутку міста», – розказує депутат Новозаводської у м. Чернігові ради Олександр Стрішний.

«До нас звернувся депутат Новозаводської у м. Чернігові ради Олександр Стрішний. Це було ще в серпні, але нам треба було зорганізуватися. Ми думали, як це зробити, і вирішили, що все краще у вихідний, щоб людям було простіше. Таким чином домовилися та проводимо виїзне чипування вперше. В чому сенс реєстрації? Це корисно для власника, бо захищає його від того, що тварину можуть вкрасти або познущатися над нею. З іншого боку, це дає можливість контролю за розмноженням, дає контроль над тим, як власник стежить за своїм собачкою», – пояснила керівник КП «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» Тетяна Діденко.

Олександр Стрішний співпрацює зі стерилізаційним центром постійно. Нещодавно він разом зі своєю командою зробив і привіз сюди нові будки для тварин, які не можуть перебувати в загальних вольєрах. Передав дрова для обігріву чотирилапих.

«Побувавши в центрі, я побачив, що люди, волонтери, які приходять до центру, не мають спецодягу, вони повинні ходити у власному одязі. А там чи кров, чи якийсь бруд. Тому я ініціював привезення 20 комплектів спецодягу, щоб вони могли не думати про своє особисте майно», – розповів Олександр Стрішний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button