Суспільство (відео)

Розмови про «ЦЕ»: думки чернігівців про статеве виховання (Відео)

«Звідки беруться діти?» – це запитання, яке неабияк цікавить малечу та часто заводить батьків у глухий кут. Із часом діти ростуть і все одно дізнаються про це, але кожен у свій спосіб – інтернет, друзі, батьки, школа. А от що саме про статеве виховання думають чернігівці, «Челайн» вирішив поцікавитись у жителів міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвертості чернігівців про інтернет

«Я поклав би такі подробиці на батьків. А краще, звісно, щоб у цьому взяв участь психолог. Принаймні, якась пов’язана з цим питанням консультація для батьків».

«За наявності інтернету, я вважаю, вони вже самі все це знають. Просто треба якось м’якше батькам усе це пояснити і трохи згладити кути».

«Якщо вони про таке запитуватимуть, то так, але спеціально, звісно, ні, я вважаю. Ну розказувала, так. Ну вони мене так принципово не питали. Вони самі десь дізнаються, як це відбувається, сам процес. Я вважаю, що зараз багато інформації».

«Вони все одно дізнаються про це, тільки від друзів. А так нехай краще від батьків. Ну, звісно, потім дитячий садок і школа, і так далі. Із того віку, коли в дітей з’являються питання, відповідно, треба в цьому віці на них відповідати». 

«Ну, років із 16. І батьки, і школа».

«Взагалі все в сімї. Усі традиції… Все, що говорять батьки, я вважаю, діти повинні чути від них».

«Ми реально в 4 класі їздили в санаторій відпочивати, і зайшли в кімнату до дівчинки, вони сиділа, обійнявшись із хлопчиком, і ми були впевнені, що вона завагітніє, бо від одних обіймів можна завагітніти. Це в 4 класі, я пригадую, було».

Лікарі та психологи вважають, що відсутність елементарних знань на цю тему призводить до ранньої вагітності та поширення венеричних захворювань. Саме тому як батьки, так і школа мають формувати у дітей відповідальність за власну поведінку у стосунках із протилежною статтю вже з молодшого шкільного віку.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button