Суспільство (відео)

У Чернігові бібліотеки навчають містян комп’ютерної грамотності (Відео)

Не тільки книгу прочитати, але й навчитися азів цифрової грамотності. Чернігівська обласна бібліотека імені Короленка вже більше як місяць тому долучилася до проєкту, ініційованого Міністерством цифрової трансформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці працює найстаріша бібліотека на Чернігівщині (Відео)

«Долучилася до цієї діяльності в рамках співпраці нашої української бібліотечної асоціації, членами якої ми є. І Міністерства цифрової трансформації. Ми стали амбасадорами цього проєкту, мета якого – навчання наших користувачів і навчання взагалі населення комп’ютерної грамотності», — Алла Мальована, заступник директора Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка».

Фахівці бібліотеки пройшли тренінг і стали тренерами для майбутніх навчань. Загалом у бібліотеці налічується 10 робочих місць для навчання. Працівники закладу запевняють, що до карантину в них на тренінгах постійно був аншлаг.

«Близько години тренінг триває. Вивчаємо різноманітні напрями, які запропонує нам Міністерство цифрової трансформації. Знаю, що про безпеку в інтернеті розмовляли. Розмовляли про те, як віддалено користуватися різноманітними послугами, наприклад, замовлення квитків, або державними послугами. Такий напрям був», — Алла Мальована, заступник директора Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка.

До потрапляння області в «червону зону» тренінги проводили щочетверга. Наразі вони призупинені, але після стабілізації епідеміологічної ситуації навчання продовжиться.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button