Суспільство (відео)

У Чернігові частково затопило пляж «Золотий берег» (Відео)

Уже кілька тижнів на Чернігівщині спостерігається значне підвищення рівня води. Як наслідок – низка населених пунктів області наразі відрізана від цивілізації, а в Чернігові річка Десна, вийшовши з берегів, затопила місцевий пляж. Та навіть попри те, що прогулятися пляжем Десни зі зрозумілих причин неможливо, людей, які з цікавістю підходять до «Золотого берега», чимало – місцеві неспішно гуляють і насолоджуються природою. До прикладу, 11-річна жителька Чернігова Катерина сюди прийшла разом із мамою, аби трохи відпочити.

«Гарна погода, вирішила подивитися на розлив. Подивитися, як тут багато води, може, десь знайти качок погодувати», — Катерина Бондарчук – жителька Чернігова.

До речі, коли ми перебували поблизу пляжу, то неодноразово звертали увагу, як водії заїжджають у воду, щоб аж занурити колеса машини, а вже за кілька хвилин їдуть назад. Розпитуємо автомобілістів, що це за традиція та яке її значення.

«А що це означає? – Нічого, просто я щодня приїжджаю сюди. – Мочите колеса? – Так, мию машину», — Катерина Бондарчук – жителька Чернігова.

Є серед відвідувачів пляжу й ті, для кого вже став традицією щоденний візит сюди, аби на власні очі побачити рівень води та зрозуміти, чи йде вона на спад. Одним із таких є чернігівець Микола.

«Ну, цікаво. Вода підіймається, тільки сміття багато плаває, от у чому справа. Біда», — Микола – житель Чернігова.

Загалом той рівень води, що зараз спостерігається на підтопленому «Золотому березі», – не найвища точка, адже вже найближчим часом очікується весняна повінь, що принесе з собою ще більше води.

«Високий рівень води спостерігався всю зиму внаслідок нестабільних погодних умов: сніг танув, ми мали опади у вигляді дощу. Внаслідок цього маємо ту гідрологічну ситуацію, яка спостерігається на сьогодні. У нас закінчився льодохід, наразі коливання рівнів води припинилося, очікуємо, що буде ще хвиля весняної повені, яка буде слабко виражена, рівень води трохи підійметься. Утім, точно цією інформацією ми володітимемо приблизно 11 березня», — Руслан Овсєєнко – директор Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

11 березня працівники Чернігівського обласного центру з гідрометеорології планують скласти остаточний прогноз рівнів весняної повені та строків їх проходження.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button