Суспільство (відео)

У Чернігові для дітей створили Новорічне містечко (Відео)

Справжнє Новорічне містечко з ялинкою, каруселями, яскравими інсталяціями та вертепом розгорнулося в торговому парку на Ремзаводі. Навіть коли в Чернігові добряче засніжило, тут можна побачити не тільки дітей, але й дорослих, які залюбки роблять фото на тлі патріотичної ялинки, прикрашеної маскувальною сіткою, яку сплели волонтери. Така новорічна інсталяція в Чернігові створена для дітей, аби подарувати їм відчуття свята та щасливі емоції дитинства.

«Це все взагалі робиться виключно для дітей, щоб у цей жахливий час, коли йде війна, в них було хоча б якесь маленьке свято. Вони приходять сюди з батьками. Наші орендарі поставили тут маленьке містечко, такі каруселі…»,- Тетяна Джалалян, представниця торгового парку.

Також на території парку можемо побачити інсталяцію обрядового різдвяного дійства.

«Вертеп поставили – це, скажемо так, з вірою в Перемогу, тому що наш власник теж військовий, він із перших днів повномасштабного вторгнення був на війні, був поранений»,- Тетяна Джалалян, представниця торгового парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятована на Чернігівщині козуля обжилася в Парку природи «Беремицьке» (Фото)

У такі тяжкі для країни часи треба знаходити щастя в простому. Тому не дивно, що люди позитивно реагують на Новорічне містечко. Проте й не забувають, що в країні війна.

«Дуже гарно, яскраво. Прийшла вперше на цю сторону».

«Нам подобається. Ми ось з дитиною гуляємо. Все чудово. – А готуєтеся вже до новорічних свят, до Різдва? – Та не особливо, не готуємося. Ми готові. Та й не до свят зараз. – А будете святкувати взагалі? – В сімейному колі: втрьох, вчотирьох. Не так як раніше, на жаль. Поки не закінчиться війна, жодних гучних свят ми не відзначаємо».

«Ми живемо пів року в цьому районі. Дуже подобається, дуже гарно. Освітлення. Для діток є розваги. Тут дуже подобається. Чернігів – улюблене місто, якщо чесно. – А звідки ви приїхали? – Дніпропетровська область. – А готуєтесь уже до Різдва, до Нового року? – Так, звісно, але на Різдво, Новий рік поїдемо додому. Тут ми працюємо, в садочок ходимо».

«Я проти локацій, святкувань. Так само як і на площі співають, танцюють, коли війна. Я на Донбасі вісім місяців провів, мені на це важко дивитись. У мене душа болить. Я хочу, щоб усе це закінчилось, а потім святкувати.

Дітки мають святкувати, але я вважаю, що це можна вдома все зробити».

«Новорічний настрій у мене вже є. Потихеньку готуємося до Нового року, сподіваємося, що невдовзі на нас чекає Перемога. І локація, я вважаю, дуже гарна».

Неподалік Новорічного містечка є укриття, тому в разі тривоги варто дотримуватися правил безпеки та перейти до нього, аби вберегти себе і рідних від непривітного сусіда.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button