Суспільство (відео)

У Чернігові може обвалитися будинок: міські служби «добили» двоповерхівку (Відео)

Жителі двохповерхового будинку на Шерстянці, за адресою Текстильників 23, вчора в авральному порядку були виселені. По стінах пішли тріщини, відпадають шматки штукатурки – лихо може статись в будь-яку хвилину. Все через зливу і недолугі дії міських служб.

«Десять днів назад вирили траншею і вона стояла до вчорашнього дня. Оці тільки вчора ввечері вони зробили накриття. Вся вода йшла туди і звідти вже в підвал», — Сергій Онищенко, житель аварійного будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнований гуртожиток чекає висновку геологів

«ЖЕК каже на ТЕЦ. ТЕЦ каже на ЖЕК. ЖЕК каже на «Водоканал»,— Валентина Олексіївна, жителька аварійного будинку.

«Будемо отут в палатках з дітьми сидіти. Неможливо тут жити. Неможливо. Це ж не наша вина. Почали яму розривати, не закрили яму. Нам ніхто нічого не пояснює. Хто винен? Дощ винен. Півтора метра води в підвалі – остаточно доконали і так аварійний будинок. Виникли ризики його завалу як це було з гуртожитком на Попудренка. Людей відселили. Але куди», — скаржаться жителі.

«Сходили в душ. І то він постійно, мабуть, закритий. Ввечері закритий. Кухня на ніч закривається. Холодильників немає. Холодно в кімнаті. Ми брали постіль, ковдру, але це все пішло на дитину. А ми так як пересиділи, так і все», — розповідає жителька Шерстянки.

До речі, безнадію в душі відселених чернігівців додає ситуація з їх сусідами по нещастю – переселенцями із згаданого заваленого будинку на Попудренка. Адже тепер вони ризикують повторити їх шлях – надовго стати безхатченками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Центрліфт» допікає чернігівцям: громада обіцяє штурмувати міськраду

«Ну ось на Попудренка. Ось ми приїхали на Мазепи 70, так там люди з Попудренка третій рік живуть. Вони нічого не можуть добитись», — зазначають люди.

Влада традиційно годує обіцянками. Створила комісію, яка вирішить подальшу долю будинку – ремонт чи виселення. Жителів не інформують, що вони мають право на компенсації з міського бюджету, ставлячи в позицію – «Радійте тому, що хоч так вам допомагаємо».

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Майас Силтумс ждет, покуда трущоби Шерстянки начнуть падать поочередности. Многоетажки они для галочки приукрашивают, а авариние дома — пускай люди сами розгребают. Минин — ты дурак?

Back to top button