Суспільство (відео)

У Чернігові нагородили журналістів (Відео)

Із нагоди Дня місцевого самоврядування в Чернігові нагородили журналістів. В обласній раді урочисто відзначили авторів найкращих публікацій про децентралізацію. Такий конкурс організували вперше за методологією Ради Європи. Мета – висвітлити нову реформу.

«Конкурс відбувався в чотирьох номінаціях – онлайн-публікація, публікація в друкованих ЗМІ, радіоматеріал і відеоматеріал», — Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

«Тема реформи децентралізації дуже важлива, оскільки найбільше стосується безпосередньо людей», — Олександр Назаренко, голова обласної організації Національної спілки журналістів.

«Що децентралізація на Чернігівщині рухається, що є гарні приклади… І загалом стимулювати журналістів писати про місцеве самоврядування, про реформу децентралізації», — Андрій Подорван, співорганізатор конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині незабаром вітатимуть лауреатів конкурсу «Благодійник року»

 

Усього на розгляд конкурсної комісії подано 21 роботу. Оцінювали журналістів як їхні колеги, так і децентралізаційні фахівці.

«Дуже часто немолоді люди в селах не розуміють, що відбувається. І саме завдяки інтернету, газетам, радіо, телебаченню вони починають розумітись на цих процесах», — Вероніка Рибак, консультант Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України, член конкурсної комісії.

«Ми намагаємося показати успіхи, результати реформи. Для нас дуже важливим є таке професійне висвітлення», — Ірина Кудрик, директор Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, член конкурсної комісії.

Лауреати, переможці конкурсу зазначали: децентралізація – одна з найбільш цікавих, реально відчутних і близьких до душі тем. Адже є однією з небагатьох реформ, результати якої люди відчули безпосередньо.

«З інформприводами просто. Приїжджаю до батьків у село – і інформприводів у мене з’являється мільйон», — Наталія Іващенко, лауреат конкурсу.

«Значно приємніше описувати позитивні моменти про діяльність влади. Зараз вже ні в кого немає сумнівів у позитиві від децентралізації. Тому від журналістів подяка організаторам і владі», — Павло Солодовник, лауреат конкурсу.

Організатор конкурсу – Чернігівська обласна рада – запевнила: цьогоріч він хоч і перший, але аж ніяк не останній. І, попри поступове завершення реформи, висвітлення її результатів і нагородження за це тепер відбуватимуться щорічно.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Олександр Федорок

Ще статті по темі

Back to top button