Суспільство (відео)

У Чернігові попрощалися зі старшим лейтенантом Володимиром Шпаком (Відео)

У Чернігові попрощалися з Володимиром Шпаком. Старший лейтенант Збройних сил України загинув під час виконання військового обов’язку у зоні ООС. Чоловікові було 37 років.

«Сьогодні ми проводжаємо в останню путь героя Сіверського краю військовослужбовця ОМПБ 58-ї окремої механізованої бригади ім. гетьмана Івана Виговського старшого лейтенанта Шпака. Ця втрата вже не перша в цьому році. У нас були й інші хлопці, які загинули. Ми з почестями їх ховали. На даний час Чернігівська область втратила близько 180 кращих синів», — Вадим Лільчицький, заступник військового комісара Чернігівського обласного ТЦК та СП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові попрощалися із заступницею голови ОДА Наталією Романовою (Фото)

Володимир Шпак загинув у результаті розриву мінометного снаряду. Побратими загиблого розповідають, що він не встиг добігти до бліндажу 7 метрів.

«Я там знаходився, і перед тим, як почався обстріл, ми спілкувалися з ним і з підлеглими. Потім почався обстріл і, на жаль, за декілька метрів від нього розірвалась міна. Осколкове поранення, несумісне з життям. У свідомості він не був, передали батальйонним медикам і під час транспортування він загинув. Для особового складу він був як старший брат. Він турбувався про кожного. Усі знали, в кого які питання, то звертались до нього. Він підходив до мене і всі питання ми намагалися вирішити», — Андрій Нестерець, командир роти вогневої підтримки 13-ї ОМПБ.

«Про цю втрату я дізнався позавчора, практично ще не повідомили родичам загиблого офіцера. Він земляк із Чернігова. Аж до того, що район мій, він із Льотки і закінчував наш економічний інститут. 23 квітня буде 7 років, як батальйон існує і виконує свої завдання із захисту нашої країни. За час, коли я служив, у нас втрати були 30 осіб. Зараз батальйонні втрати – понад 60 людей», — Ігор Бизган, голова ГО «СПІЛКА 13 БТРО».

Церемонія прощання та відспівування загиблого Володимира Шпака пройшла у Катерининській церкві. Поховали офіцера на міському кладовищі «Яцево». У зв´язку з цими подіями в Чернігові 8 квітня оголошено Днем жалоби.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button