Суспільство (відео)

У Чернігові приватний підприємець плакала просто під час сесії (Відео)

Що ближче вибори, то яскравіше хамелеонить чернігівський політикум. На черговій сесії депутати створили нову, поки що маленьку суто промерську групу.

«Депутатської групи «За Чернігів» у складі 5 депутатів. Хольченкова, Гусак, Летута, Кирієнко, Овчаренко Вікторія Станіславівна», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Протягом останніх трьох із половиною років наше місто демонструє мало не найкращі темпи розвитку в країні», — зазначає Наталія Хольченкова, керівник міжфракційної групи «За Чернігів».

Темпи зростання та ставлення до людей у Чернігові одразу продемонстрували на сесії.

«Я просто простий перукар і хотіла б зберегти це місце за собою та своїми клієнтами. І те, що мене можуть пустити на аукціон і повернути гроші – це не те, що було вкладено. Я працювала по 12-15 годин на добу», — розповідає Ксенія Гришанова, приватний підприємець, перукар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реальне обличчя влади: чернігівські чиновники розсміялись, коли їм запропонували їздити на ЗАЗ Віда

Це приватний підприємець благає владу виконати обіцянку та дати можливість викупити облаштоване нею приміщення під перукарню, не пускаючи його на аукціон.

«Аукціон, відкритий, електронний. Що може бути кращим для міста?» — відзначає Сергій Кирієнко, депутат Чернігівської міської ради.

«Вона дуже сильно просить кого тільки може, щоб це приміщення не йшло на аукціон», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Виникла дискусія. Частина депутатів говорила про необхідність підтримки малого підприємництва, адже творення середнього класу – це і є місія влади.

«Якщо людина заходила на одних умовах, а ми їй змінюємо. І якщо таке буде ставлення…» — говорить Максим Черненок, секретар Чернігівської міської ради.

Частина виступала за продовження оренди без викупу. Саме останнє рішення і було підтримане. Розібравшись із людьми, владці перешли до питань особистих – збільшити витрати на самих себе.

«Тоді, коли в людей немає грошей оплатити комунальні послуги, ви хочете збільшити видатки міської ради», — зауважує Антон Поляков, громадський активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати послухали Бистрова і не проголосували за «шикування мерії»

«Ми зараз будемо розглядати питання про пільгове перевезення дітей шкільного віку і ми скажемо, що в нас на це коштів немає. Одночасно на придбання комплекту меблів для службового кабінету у нас кошти є», — відзначає Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради, «Наш край».

Чиновники ж апелюють, що мають право ні в чому собі не відмовляти.

«Ми маємо право встановити свої норми», — говорить Олена Лисенко, керівник управління фінансів ЧМР.

Право мерії не підтримали. Але обіцяли повернути.

«За 17, рішення не прийнято».

«Серпень. На серпень подасте це питання стосовно меблів, я думаю, ми його проведемо без усіляких дискусій», — розповідає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Загалом на сесії традиційно був чималий блок земельних питань, змін до програм і затвердження інвестиційної програми «Облтеплокомуненерго».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button