Суспільство (відео)

У Чернігові створюється «капеланський» храм (Відео)

У Чернігові в мікрорайоні «Ремзавод» відкриють новий храм. За словами ініціаторів створення, він буде не класичною церквою, а місіонерським християнським центром.

«Це християнський центр і водночас храм святого Івана Воїна. І ще дуже важливою особливістю стане те, що тут будуть не тільки служби, а й християнський клуб, недільна школа. Тобто все те, що присвячене Ісусу Христу», — Сергій Кнуренко, ініціатор створення храму.

«Це не просто православна церква в розумінні наших православних людей. Це буде не просто церква, це місіонерський центр. Це буде місце для молоді, місце для волонтерів, місце для сімей наших загиблих хлопців. Це буде місце для всіх, як сказано в Євангелії: «Прийдіть до Мене всі струджені і я заспокою вас», — Отець Антоній (Панасенко), головний капелан військ оперативного командування «Північ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіверська церква стала усипальницею для представника відомого роду

Важливими складовими в будівництві та роботі храму будуть теми патріотизму та вшанування наших учасників війни на сході України. Служитимуть тут капелани.

«Думаю, що цей храм матиме назву «капеланський» храм. Ну, таку, в народі», — Сергій Кнуренко, ініціатор створення храму.

Думки місцевих жителів щодо створення тут релігійної споруди відрізняються. Проте більшість – «за» створення духовного об’єкта.

«Треба. Духовну ж їжу треба отримувати. Це ж не шкідливо».

«Я вважаю, що в цьому районі не потрібно. – Чому? – Тому. Такий район. Скрізь магазини, кафешки».

«Я не проти. Що більше церков… Люди приходять саме до Бога». 

«Дуже важливо, чим ми заповнюємо свій простір – часовий, інтелектуальний і так далі. Якщо ми заповнюємо цей простір знаннями про Христа, думаю, це добре для душі, для діяльності, для всього», — Сергій Кнуренко, ініціатор створення храму.

Базово в храмі служитиме Православна Церква України, але споруда також використовуватиметься іншими християнами – протестантами, католиками.

Також у процесі будівництва в храмі планують зробити купол. Поряд додати дзвіницю та розширити меморіал.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button