Суспільство (відео)

У Чернігові тренується любительська команда з хокею (Відео)

«Мене з самого дитинства батько привчав до хокею. Тому люблю цей вид спорту і дуже поважаю тих людей, які продовжують займатися ним», — Олександр Мазій – гравець любительської хокейної команди.

Олександру – 20 років, він студент, який наразі проживає в Чернігові. Щоденно він разом із кількома чоловіками приходить на тренування місцевої любительської команди з хокею.

Історія розвитку цього виду спорту в Чернігові розпочалася 15 років тому з групи ідейників, які хотіли грати, але професійного майданчику для втілення бажання не мали.

«Починали збиратись, скажімо так, і дворові команди між собою, і просто жителі Чернігова, є й професійні гравці, які просто переїхали жити до Чернігова з часом. Відповідно, саме так почали знайомитись між собою і започаткували розвиток хокею в місті Чернігів», — Ярослав Конопля – гравець любительської хокейної команди

Наразі ж щоденні тренування Чернігівської любительської команди з хокею відвідують десятки людей. Для гравців немає обмежень у віці або ж у наявних навичках гри. Головна умова – «горіти» хокеєм.

«Це любительські заняття, для когось це просто хобі, дехто з команди цим дійсно живе, адже у нашій команді є гравці 60+, теж їх багато. Багато в нас за цей сезон прибуло молоді, яка починає підтягувати свої вміння. Чимало студентів із наших місцевих вишів. Поволі омолоджується команда»,- Ярослав Конопля – гравець любительської хокейної команди.

 Необхідну спортивну амуніцію гравці любительської команди купують за власний кошт. Водночас намагаються всіма силами допомагати один одному, адже це хобі доволі дороге.

«Допомагає один одному, привчаємо малечу грати в хокей, віддаємо їм свою стару форму. Ось так якось і живемо», — Олександр Мазій – гравець любительської хокейної команди.

«Це все персонально кожен собі купує, все, що вважає за потрібне, адже це не дуже дешеве задоволення. Кожен сам собі купує і намагаємося також підтримувати хлопців молодих, які приходять, у яких немає можливості щось придбати, і так далі, то чим можемо – допомагаємо», — Ярослав Конопля – гравець любительської хокейної команди.

Влітку, коли тренування на льоду в Чернігові стають неможливими, гравці підтримують форму завдяки спортивним залам та асфальтованим майданчикам для літнього хокею, аби взимку підготовленими повернутися до улюбленої гри.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button