Суспільство (відео)

У Чернігові відбудеться низка заходів до Дня Європи (Відео)

«Чернігів – це Європа» – під таким гаслом 20-21 травня в місті відбудеться низка заходів, присвячених цінності європейської культури та підтримки в умовах сьогодення в житті України та нашого міста.

«Ми дійсно зрозуміли трошки більше року тому, що Чернігів – це Європа, і те, що сьогодні ми бачимо одне одного і маємо змогу усміхатися – це все воїни ЗСУ і, відповідно, допомога Європи»,- Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

9 березня 2023 року Україна вперше відсвяткувала День Європи. Програма просвітницьких заходів, що відбуватимуться 20-21 травня, присвячена саме цьому дню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині відкрилася виставка ляльок юної майстрині

«Усі заходи, які я анонсуватиму вам зараз – один з інструментів, який дуже цінують наші європейські партнери. Цей інструмент допоможе нам якнайшвидше зробити той крок, коли ми і наші діти житимемо в більшому комфорті та спокої. Ми створюємо те поле, яке в перспективі зробить місто Чернігів затишним красивим європейським містом»,- Олександр Шевчук – начальник управління культури і туризму ЧМР.

Програма свята охоплює чотири мікрорайони Чернігова: центр, Масани, Березовий гай і Шерстянку. В кожному з них протягом 20-21 травня передбачені окремі заходи з урахуванням побажань чернігівців і з дотриманням основної ідеї свята: «Чернігів – це Європа».

«20 травня – це буде центральна алея – все розпочинається з 11-ї години: це буде початок роботи алеї майстрів, виставкової локації, фотовиставка, де ми представимо фото наших міст-побратимів і наші. Категорія «для дітей»: буде пленер, буде екскурсія для учасників пленеру.

21 травня в нас є цікава локація «Мережа солідарності», на яку ми запросимо нашу прекрасну золоту групу 60-70+, які між собою комунікують, яким ми покажемо кіно і, можливо, трішечки вони мистецьки та соціально попереливаються»,- Олександр Шевчук – начальник управління культури і туризму ЧМР.

Докладно ознайомитися з планом заходів, а також зареєструватися на екскурсії та квести можна на сторінці групи «Чернігів – це Європа» у соціальній мережі Фейсбук.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button