Суспільство (відео)

У Чернігові відбулися спортивні змагання з дзюдо, присвячені пам’яті загиблого Героя (Відео)

У Чернігові відбулися обласні спортивні змагання з дзюдо. У них взяли участь юні спортсмени з Чернігова, Прилук, Ніжина, Бобровиці та Ріпок. Змагання відбувалися в двох вікових групах між спортсменами 8-9 років та 10-11. Під час змагань вдалося зібрати 18 500 грн на підтримку ЗСУ. Ці спортивні змагання були присвячені пам’яті загиблого Героя Андрія Юрченка. Він протягом свого життя також займався дзюдо, був кандидатом у майстри спорту, проте війна забрала його молоде життя.

«Вважаю за необхідне, щоб ми пам’ятали наших Героїв, які поклали своє життя, захищаючи нас, тому,вшановуючи його пам’ять, ми проводимо змагання для діток найменшеньких. Також усі кошти, зібраніпід час цього турніру, віддамо на автівку, на яку ми збираємо для його вітчима, який заразтакож на Запорізькому напрямку», — головний суддя змагань, очільник Федерації дзюдо Чернігівської області Олександр Маркін.

«Спортивна спільнота була таким першим чоловічим ком’юніті в житті мого сина. І він дуже багато часупроводив у колі друзів, із якими він займався дзюдо.

Ми доволі часто були в цьому залі, ми приїжджали на змагання, приходили на змагання. Я так само буласеред батьків, які зараз присутні тут. Вболівала за свою дитину. Тішилася його перемогами, його здобутками.

Це був такий його стиль життя. Він займався в цьому залі аж доти, поки не вступив до училища підвищеноївійськової підготовки. І там так само цей вид спорту допоміг йому зреалізуватися», — мати загиблого героя Ірина Сімонова.

Ще з юних років Андрій Юрченко займав чітку громадянську позицію, тому не дивно, що в подальшому вирішив пов’язати себе з військовою спеціальністю.

«Напевно, що повпливали події, які почалися в нашій країні в 2014 році. Я хочу сказати, що коли оголошували імпічмент, ми дивилися трансляцію, а коли рішення було прийнято, двоє моїх дітей співали гімн, так само як на трансляції співали гімн депутати Верховної Ради. тому всі наші дії протягом цих 10 років впливають на рішення наших дітей», — мати загиблого героя Ірина Сімонова.

Із 26 лютого 2022 року Андрій став на захист України.

«Вони були в Боярці, потім у Бучі, потім повернулися до Академії, провчилися там ще сім місяців і вже за розподіломопинився в Рівненській області, були навчання в Англії, коли повернулися, був Бахмут і останнялокація – це Запоріжжя», — мати загиблого героя Ірина Сімонова.

Андрій – амбітний, молодий, сміливий, вольовий. Здавалося, все життя попереду. Проте йому назавжди 21. Не стало героя 30 серпня минулого року під час виконання військового завдання на Запорізькому напрямку.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button