Суспільство (відео)

У Чернігові відбулися змагання зі стрітболу (Відео)

У межах проєкту «Пліч-о-пліч» у Чернігові відбулися змагання зі стрітболу серед студентів вищих навчальних закладів, закладів передвищої освіти та професійної освіти. Всього у змаганні взяли участь дев’ять команд із Чернігівщини.

«Сьогодні зіграють 12 ігор – це за коловою системою розбито на три категорії, і всі навчальні заклади змагаються між собою. Це вже олімпійська гра, олімпійський вид спорту віднедавна. Дуже популярним стає в нашій області. Нещодавно ми проводили змагання серед школярів із баскетболу 3 на 3, де було приблизно 18 команд. Тобто гра дуже енергійна, захоплива. Під час гри треба не дати супернику забити і самому забити. Тут загалом, як і у всіх іграх, просто, але треба мати неабиякі здібності, аби робити це якісно», — Денис Закружний, начальник Чернігівського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України

Цікаво, що цей вид спорт останнім часом дуже поширений в Україні. Він відрізняється від звичайного баскетболу тим, що зазвичай у команді – троє учасників, і гра відбувається лише на половині грального поля, біля одного з баскетбольних кілець. Участь в обласних змаганнях взяли як і досвідчені спортсмени, так і ті, хто вперше на таких змаганнях.

«Ми приймаємо команди гостей із різних навчальних закладів нашої області з такого виду, як стрітбол, або ще його називають баскетбол 3 на 3. Баскетболу в НУЧК загалом приділяють надзвичайно серйозну увагу. І сам факт, що ми за останні два роки створили дуже потужну команду з баскетболу, яка торік, до речі, в Північній лізі стала чемпіонами зі стрітболу», — Олег Шеремет, ректор НУЧК ім. Т. Г. Шевченка.

«Баскетбол тренує дисципліну, фізичні навантаження. Це дуже цікаво, особливо, коли ти не кожен раз потрапляєш в кільце. Це спорт і це дуже важливо для організму, дисципліна тренується. Вставати о 6-й ранку не кожен зможе», — Андрій Духвін, студент НУ «Чернігівська політехніка»

За підсумками змагань визначили трьох переможців у трьох групах. Серед закладів вищої освіти перше місце посіли студенти НУЧК ім. Т.Г. Шевченка, серед закладів фахової передвищої освіти перемогли студенти Чернігівського фахового коледжу інженерії та дизайну, серед закладів професійної освіти – Ніжинський аграрний коледж. Ці команди представлятимуть Чернігівську область у квітні на Всеукраїнському рівні змагань зі стрітболу серед студентів.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button