Суспільство (відео)

У Чернігові відбувся тренінг для журналістів про висвітлення питань сексуального насильства (Відео)

250 випадків сексуального насильства під час війни офіційно зареєстровано в Україні, з них у Чернігівській області – шість.

Та навіть попри доведені факти, наразі тема сексуального насильства під час війни в Україні є табуйованою, про неї мало говорять у медіа. Це значно ускладнює доступ постраждалих до необхідної їм інформації. Аби змінити ситуацію та вплинути на рівень обізнаності в Україні й області зокрема, в Чернігові організували дводенний тематичний тренінг для журналістів.

«Я брала участь у програмі для українських журналістів «Резиденція в Косові», ми спілкувалися з людьми, які працюють психологами, які надають допомогу постраждалим. Тому після цієї поїздки виникла ідея активізувати та порушити це питання в нашій області. У нас тренінг для журналістів, ми хочемо, щоб більше з’явилося інформації: куди можна звернутися і як діяти в такій ситуації. Потім ми хочемо розробити деякі рекомендації та презентувати їх у громадах і саме з акцентом на алгоритм дій, про контакти, на які можна телефонувати», — Ірина Синельник – організаторка тренінгу для журналістів.

Навчання для журналістів Чернігівщини проводили тренерки – громадська діячка Леся Стебло та журналістка Маргарита Тулуп. Також відбулося спілкування онлайн із представницями громадських організацій із Косово і Боснії та Герцеговини.

«Ми вже попрацювали в першій половині дня і далі працюватимемо про сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом. Надзвичайно важливо, що саме таке навчання відбувається для медійників, для людей, які будуть далі інформувати населення, тому що велике благо, що сьогодні наші журналісти є ще однією гілкою влади, яка впливає на формування дуже багатьох стратегічних речей», — Леся Стебло – громадська діячка.

За підсумками заходу журналісти, які стали учасниками тренінгу, мають підготувати тематичні матеріали, основною метою яких стане поширення достовірної інформації щодо теми сексуального насильства під час війни.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button