Суспільство (відео)

У Чернігові відзвітували про старт ЗНО – 2017 (Відео)

На прес-брифінгу «Зовнішнє незалежне оцінювання та вступна кампанія у 2017 році» освітяни відзвітували про особливості та нововведення чергової вступної кампанії.

—    У 2017-му році повністю вся державна підсумкова атестація проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Отже, традиційних іспитів у навчальних закладах, як це було раніше, немає, — Світлана Сакаєва, директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Подавати документи для проходження ЗНО можна з 6-го лютого і до 17-го березня. Навіть день запізнення коштуватиме випускнику втраченого року для вступу до вищого навчального закладу. Також було подовжено можливість зареєструвати свій електронний кабінет на сайті ЗНО. Тепер стартувати можна не з дня подачі документів – 12 липня, а  раніше.

— Починаючи з 29-го червня, дитина може спокійно зайти в систему електронного вступу, завантажити свої документи, фотографію, це ноу-хау цього року, — Віталій Барбаш, начальник підготовчого відділення Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка.

Головними нововведеннями стали скорочення кількості вишів і спеціальностей, на які можна буде подати заяви. Так, абітурієнт спробує свої сили щонайбільше в 9 вишів і на чотири спеціальності. Не забули й про людей з обмеженими можливостями. Т

ак, наприклад, діти з вадами зору зможуть отримати матеріали з більшим шрифтом, а інваліди – за бажанням і показаннями лікаря – додаткові півгодини на екзаменування.

Ще статті по темі

Back to top button