Суспільство (відео)

У Чернігові визначили переможців конкурсу «Учитель року – 2024» (Відео)

У Чернігові відбулось нагородження переможцівобласного рівня Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року —  2024».

«Це вже 29-ий рік поспіль проводиться цей конкурс. В цьому році взяло участь на початку 77 вчителів і до підбиття підсумків дійшло 19 з 14 громад.

Не війна, не військові дії не зупиняють проведення цього конкурсу, тому що це визнання, це стимулювання найголовніших людей в нашому житті – наших вчителів. Вчителів, які вчать дітей і дають їм можливість впевнено іти до мети вперед», — начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

Цього року обирали переможців в чотирьох номінаціях: «Українська мова та література», «Фізика», «Географія» та «Образотворче мистецтво». Серед переможців Юлія Перещ, вчитель української мови в Остерському ліцеї №1.

«В школі працюю вже 24 роки, вже 25 рік, як я працюю в своїй школі, в своєму Остерському ліцеї №1. Підготовка. Дуже хвилювалася, дуже старалась не підвести свій заклад і тепер сподіваюсь, що не підведу Чернігівщину на наступному етапі.

Моє учительське кредо робити те, що ти робиш з Любов’ю. Я вважаю, якщо ти робиш з Любов’ю то буде віддача від цього всього», — переможниця у номінації «Українська мова та література», Остерський ліцей №1 Юлія Перещ.

Конкурс був реалізованийу змішаній формі. Відбірковий етап відбувся дистанційно, другий етап – проведення уроку в школі.

«Відбірковий тур відбувався у дистанційному форматі, було 23 учасники з усієї області, тобто у нашій номінації багато учасників. Були такі випробування – це тестові завдання, це був такий конкурс, як написання есе.

Учасники показували на прикладі теми мовно-літературного інтегрованого курсу показували свою ідею», — голова журі конкурсу «Учитель року» у номінації «Українська мова та література» Світлана Молочко.

«Великі відкриття були саме на уроці, тому по-різному показували себе учасники. Але урок звичайно розгортає всі можливості вчителя при спілкуванні з дітьми. Це той живий безпосередній організм – єдине ціле, що створює учитель з учнями в контексті уроку», — голова журі конкурсу «Учитель року» у номінації «Образотворче мистецтво» Оксана Колотило.

«Це люди, які вмотивовані, які бажають розвиватися задля того, щоби діти отримували якісні знання», — начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

Тепер четверо освітян: з Остра, Носівки, Сновська та Коропа будуть представляти Чернігівщину у Всеукраїнському етапі конкурсу «Вчитель року — 2024».

Журналіст: Оксана Замятіна

 Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button