Суспільство (відео)

У громаді на Чернігівщині відкрили простір для дітей і молоді (Відео)

Нову ігрову та спортивну зону з гірками й гойдалками для наймолодших та перекладинами і брусами – для підлітків і молоді відкрили в селі Новий Биків, що на Чернігівщині. Під час періоду активних бойових дій на території області цей населений пункт понад місяць перебував у ворожій окупації. За цей час російська армія встигла наробити тут багато лиха: було вбито 11 місцевих жителів, зруйновано понад 200 приміщень.

У селі окупанти зруйнували дитячий садочок, забравши в сотень місцевих дітей улюблене місце для навчання та дозвілля. Одразу після деокупації село почало потроху оговтуватись і працювати над планом відновлення, одним із його аспектів стало створення нового простору для дитячого дозвілля.

«Після подій окупації, після бойових дій, я вважаю, що найбільше постраждали наші діти, і зараз цей дитячий майданчик для них – це радість і велике добро, яке пам’ятатимуть завжди», — староста села Новий Биків Ігор Костоваров.

Встановлення нового дитячого майданчика – один із пунктів плану відновлення цього населеного пункту від наслідків окупації, розробленого представниками місцевої влади в кооперації з населенням. Згідно з планом, новий простір для наймолодших місцевих мав розташовуватися в безпечному місці, передбачати розваги як для дітей, так і для підлітків, бути в пішій доступності до центру села та мати поряд велосипедну доріжку.

«Цей майданчик – результат діяльності нашого народного депутата Приходька Бориса Вікторовича. Ми навіть офіційно не зверталися до нього з приводу майданчика, а просто ділилися планами, коли він у нас перебував із візитом, що ми маємо план відновлення громади і так далі», — голова Новобасанської громади Микола Дяченко.

На ідею проєкту, що здатен забезпечити хоч і часткове, та відновлення громади, постраждалої внаслідок повномасштабного вторгнення, відгукнулися – і закипіла активна робота над втіленням. Результатом спільних зусиль став новий дитячий майданчик для місцевої дітвори та молоді.

«Коли відбувається відновлення якогось маленького шматочка в Новому Бикові, Новобасанської громади – це приємно. Найголовніше зараз – зробити всі комфортні умови для того, аби дітки щодня могли прийти сюди та погратися. Оце найголовніше», — народний депутат Україні від Чернігівщини Борис Приходько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Приходько залучив 10 мільйонів на реалізацію інфраструктурних проєктів на Чернігівщині

Навіть попри дощову погоду на відкриття нового дитячого майданчика в дощовиках і з парасольками прийшли кілька місцевих діток. Про враження від нового майданчика вони, хоч трішки і сором’язливо, але поділилися з нами.

«Мені подобаються всі гірки. – Будеш на гірках кататись? – Так», — місцевий житель Ігор.

«Мені подобається весь майданчик. – А найбільше що подобається? – Гойдалки», — місцева жителька Діана.

Поступово втілюючи в життя проєкти з відновлення, село Новий Биків загоює рани та відроджується після пережитого. Попереду ще багато роботи, утім, нескореним новобиківцям усе під силу.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button