Суспільство (відео)

«У нас, крім цього, більше нічого немає»: в Чернігові провели свято зі сльозами на очах (Відео)

Ці люди потребують свята як ніхто інший. Ба навіть не свята, а простого людського спілкування. Саме його і знаходять самотні люди поважного віку в територіальному центрі з надання соціальних послуг.

«Сьогодні ми проводимо заходи з нагоди державного свята – Дня Конституції. Зазвичай ми в територіальному центрі проводимо заходи до різних свят – і до релігійних, і до державних, – і до пам’ятних дат, і взагалі творчі зустрічі»,- Світлана Носок, директор територіального центру з надання соціальних послуг Деснянського району ЧМР.

«Для відпочинку. Ми відпочиваємо, ми радіємо. Ми вдячні всім їм, що вони організовують нам таку розвагу. Ми ж сидимо вдома. Ми – люди похилого віку»,-  Ольга Суходол, чернігівка.

«Нам вже набридли оці хвороби, оці різні…  Ми замкнуті, ми нікуди не ходимо. Дай Бог, щоб ці хвороби закінчилися. І ми ходили всі гуртом. То концерти, то поїздки. Ми завжди цьому раді. Хоч трішки розважають старих людей, бо більше в нас нічого немає»,- Любов Дреслер, чернігівка.

«Ми давно сюди ходимо. Давно одне одного всі знаємо. У нас тут великий дружний хороший колектив»,- Людмила Головач, чернігівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спорт без обмежень: чернігівські пенсіонери активно практикують скандинавську ходьбу (Відео)

Виступають перед поважною публікою такі ж, як і вони, – люди, які вийшли на заслужений відпочинок, але ще мають наснагу та бажання радіти життю.

«Ми працюємо і проводимо соціальну роботу переважно за принципом «Рівний – рівному». У нас створені гуртки за інтересами. У нас два творчі колективи, один із них сьогодні виступатиме – «МЕГО Плюс». Це ансамбль художньої самодіяльності»,- Світлана Носок, директор територіального центру з надання соціальних послуг Деснянського району ЧМР.

«Люди поважного віку теж можуть займатись своєю улюбленою справою. І наш девіз «На пенсії життя тільки починається», і ми показуємо, що пенсіонери можуть теж жити і бути достойними членами нашого суспільства»,- Ольга Шокун, керівниця творчого колективу «МЕГО Плюс».

Такі заходи чернігівські територіальні центри проводять постійно, залучаючи людей пенсійного віку до різноманітних активностей та посилаючи їм чіткий і такий важливий меседж «Ви потрібні, ви не забуті».

«Осінь знову панує на міському Валу, мій Чернігове, чуєш, як тебе я люблю».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button