Суспільство (відео)

«У нас весь район шокований»: ринок «Стрілецький» закривають, а влада «футболить» людей (Відео)

Один із найстаріших ринків у Чернігові – «Стрілецький», що по вулиці Льотній, колишня Червоногвардійська, – закривають до кінця цього місяця. Мотивують нерентабельністю. Всі жителі мікрорайону про новину знають. Від наслідків такої реорганізації в розпачі.

«У нас весь район шокований. То їй або на Бойову через підземку, або на Ремзавод, чекати тролейбус, штовхатись. Ринок тут необхідний», — вважає Олександра Григорівна, жителька мікрорайону по вул. Льотна.

«Живу тут поряд. Мені зручно», — говорить Дмитро, житель мікрорайону по вул. Льотна.

«За стільки років ми звикли, що тут ринок. Великий же район», — відзначає Валентина Миколаївна, жителька мікрорайону по вул. Льотна.

«Мені ходити важко. А тут я взяла і прийшла. Взимку я нікуди не виходила, а зараз тільки сюди доходжу», — розповідає Алла Трохимівна, жителька мікрорайону по вул. Льотна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові з’явиться новий ринок

Ринок приватний. Керує ним така собі компанія «Фірма КВВК». Власники й керівництво – Володимир і Олена Корж та Кирило Філіпов. Оскільки ринок – це не просто бізнес, але й соціальна інфраструктура, питаємо в громади про реакцію влади на проблему.

«Ми листи писали на депутатів. – Яка реакція? – Не знаю ще», — говорить Світлана Віталіївна, продавчиня на ринку «Стрілецький».

«Так, зверталися. Їздили до Атрошенка чи до кого там. – Яка реакція? – Не знаю. Кажуть, що знесуть», — розповідає Микола Васильович, продавець на ринку «Стрілецький».

Намагаємось дізнатись в земельному управлінні міськради. Якою буде реакція? Кому належить земля під ринком? Відповідь є ознакою традиційного ставлення нинішніх чиновників до людей.

«А що це така необхідність? Ви зверніться з офіційним листом – і ми вам надамо офіційну відповідь. У цьому немає жодної проблеми. Вибачте, я не хочу на цю тему розмовляти. Звертайтесь офіційно, ми вам все надамо», — зауважує Василь Дмитренко, начальник управління земельних ресурсів ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Подусівки попросили у мера власний ринок

Зважаючи на наш попередній досвід, офіційні відповіді від влади надходять зазвичай у дусі «я – не я, і хата не моя». Єдине, що можуть наші «земельники», – це кулуарно організовувати процес роздачі землі, прикладом чого є «прихватизація» земель «Грім – Віри» біля Земснаряду. Проблеми ж людей залишаються на людських плечах.

«Скільки я тут живу з 1977 року, завжди в цьому районі був ринок. Район дуже великий. Ринок повинен бути. Це роблять дуже неправильно», — наголошує Тетяна Володимирівна, продавчиня на ринку «Стрілецький».

«Ви спитайте навіть у людей у віці, що вони ходити далеко не можуть», — говорить Ольга Миколаївна, продавчиня на ринку «Стрілецький»

«У нас тут дуже багато інвалідів. Мало не кожен другий ходить із паличкою», — зазначає Світлана Віталіївна, продавчиня на ринку «Стрілецький».

Із наступного тижня заступник мера Андрій Черненко пообіцяв дати вичерпний коментар стосовно позиції влади міста в ситуації із закриттям ринку «Стрілецький».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button