Суспільство (відео)

Жителям Киселівки «насмерділо» до протесту проти підприємця (Відео)

Любов Губко щодня приходить сюди, аби струсити шар пилюки.

Такою мукою вкривається її картопля та інша городина через цілодобове виробництво соєвої олії та макухи.

— Весною оце тут було всипане усе ото таким, — каже Любов Губко, мешканка с. Киселівка.

— Там сильно шумить. Мабуть, виділяється хімія якась, вікно відкрити не можна. Ввечері на вулиці вийти не можна.

— Я тільки на вулицю виходжу – я задихаюсь, у горлі дере кашель. Вони роблять муку якусь.

На виробництві переконують: не смердить, а пахне. Такий специфічний аромат від цих мішків. Тут підприємець зберігає соєву макуху.

— Це готова макуха. Ось такого вона кольору, запаху неї є, ну, пахне вона, ну може насінням.

Валентина Ельдоурова тут працює начальником виробництва. Жінка запевняє: вже погодились на всі вимоги селян. Навіть відмовились від нічної зміни.

— Шум є, но ми з ним боремось, хоча він у нас у межах норми. І вночі працювати не будемо. Тільки до 11 годин, — говорить Валентина Ельдоурова, начальник виробництва.

Олію тут вичавлюють за температури понад сто двадцять градусів. А відтак, у повітрі справді є запах сої. Ми теж його відчули. Він цілющий, – запевняє директор переробного підприємства.

— Це протеїн. Там два компонента у сої: олія та макуха. Це цінніший продукт комбікорму. У пшениці та кукурудзі там немає стільки корисного, як у сої. Куриця росте, тому що там є протеїн, — стверджує Олег Ледовий, директор соєвопереробного підприємства.

Та селяни такому не вірять. І вийшли на акцію протесту. Обіцяли перекрити рух, проте завадили правоохоронці. Написали колективного листа до депутатів обласної ради. Просять виселити нерадивого сусіда.

Ще статті по темі

Back to top button