Суспільство (відео)

Жертви війни: в Чернігові провели панахиду за вбитими на фронті (Відео)

У Чернігові в соборі святої великомучениці Катерини, під час панахиди згадали всіх бійців, які минулого року загинули у війні на Донбасі.

«Віддали своє життя і переселились в оселі небесні. Кожного дня ми згадуємо про всіх наших героїв. Кожного дня ми молимося, щоб Господь прийняв їхні душі в Царстві небесному. І просимо Господа, щоб подвиг їхній був прийнятим Господом як жертва», — Отець Роман, настоятель Катерининського храму в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам’ятний захід на знак скорботи за загиблими в голодомор відбувся у Чернігові (Фото)

«Це підсумкова панахида за всіма загиблими воїнами в 2020 році. Тобто ми підбиваємо такі сумні і водночас героїчні підсумки. Ми бачимо, що 2020 рік завдяки героїзму та відмінному виконанню військового обов’язку всіма силовими структурами дав можливість нам зосередитися на внутрішніх проблемах», — Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області.

За весь рік на сході загинули 56 військових, серед них одна жінка. Щодо уродженців Чернігівщини, то минулого року один із них віддав своє життя за нашу незалежність.

«3 березня минулого року загинув наш земляк. Уродженець села Мамикіне Новгород-Сіверського району – Володимир Черненко, старший сержант окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського», — Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області.

Володимир Черненко загинув від кулі снайпера, коли був на бойовому посту.

Загалом же такі панахиди за загиблими воїнами проходили щомісяця. Ініціаторами вшанувань є Інститут національної пам’яті, православна церква України та Міністерство у справах ветеранів України.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button