Суспільство (відео)

У новому році жителі області отримають збільшені пенсії (Відео)

Керівник Пенсійного фонду в Чернігівській області Юрій Юрченко провів перший у цьому році брифінг. Тема – перерахунок пенсій із початку 2019-го.

«Середній розмір пенсій на 1 січня 2019 року в області становить 2363 гривні, що на 176 гривень більше, ніж на таку ж дату минулого року», — зазначає Юрій Юрченко, начальник ГУ Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали групи осіб, у яких значно зросте пенсія

Перший блок запитань – це зростання пенсій колишніх військовослужбовців, їх в області майже 20 тисяч. Відбувається це в рамках ініціативи Президента річної давності – поступове зростання протягом 2018 – 2019 років.

«Загалом за два роки військові пенсії мають подвоїтись», — говорить Юрій Юрченко, начальник ГУ Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

Зростатимуть пенсії і в цивільних. Динаміка незначна і розміри підвищення значно відрізняються. За словами Юрія Юрченка, може зрости і на гривню, все залежить від вихідних показників.

«Більший стаж, більша заробітна плата – це вплине на загальний розмір підвищення», — зауважує Юрій Юрченко, начальник ГУ Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

Головне ж підвищення відбудеться не з січня, воно припаде на початок березня, коли відбудеться індексація пенсій. Загалом планується, що зростання становитиме приблизно 17% від нинішніх виплат.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button