Суспільство (відео)

У поліції розповіли про найпоширеніші позначки, які залишають квартирні злодії (Відео)

Ці світлини в соцмережах поширили небайдужі чернігівці в жовтні цього року. Схоже, мешканцям багатоповерхівки вдалося зафіксувати на камеру відеоспостереження справжніх квартирних злодіїв. Що цікаво, до цього під’їзду вони приходили двічі: на фото помітно, що приблизно о 5-й ранку і наступного дня – о пів на другу ночі.

«У нашому під’їзді наче медом помазано. О 4-й ранку в суботу були мітки на багатьох дверях, попередили поліцію. Сьогодні о першій годині ночі вже інший домушник прийшов перевіряти мітки, ніхто не боїться ні поліції, ні камер».

А це відео теж у жовтні зафіксувала одна з камер відеоспостереження, встановлена в під’їзді багатоквартирного будинку міста Чернігова. Невідомий чоловік пильно оглядає двері квартири, а потім іде геть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодії влаштували погром у квартирі на Гончій

«Чернігівські домушники вже не соромляться своїх облич. Просимо репост, може, хтось впізнає».

І це, до речі, не поодинокі випадки в Чернігові, коли люди виявляють незрозумілі позначки біля своїх осель. Утім, поліція спростовує побоювання, що останнім часом квартирні злодії стали більш активними.

«Не можна сказати, що це якийсь бум домушників, бо вони завжди робили помітки собі, просто люди цього не помічають, а зараз з огляду на те, що люди ставлять відеоспостереження, то вони бачать», — розповідає Юлія Ковтун – речник чернігівського міського відділку поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові активізувалися квартирні злодії

Позначати квартири, зокрема ті, де стоїть ненадійний замок, грабіжники можуть різними способами, розповідає Юлія Ковтун. Один із найпоширеніших – між дверима і коробкою вставляють маленькі та непомітні предмети, аби перевірити, чи заходив хтось до квартири протягом доби. Якщо вони на місці, ця оселя зацікавить крадія.

«Це можуть бути сірники, маленькі дротики, пластикові штучки, це може бути що завгодно, що вставлене між дверима та коробкою. Це можуть бути надписи крейдою, точкові якісь позначки – кружечки, палички», — говорить Юлія Ковтун – речник чернігівського міського відділку поліції.

Поліція просить жителів міста добре обстежувати вхідні двері, стіни та підлогу біля своїх квартир і повідомляти про будь-які незрозумілі позначки, яких раніше не було. Правоохоронці посилять патрулювання цієї території. До речі, що стосується людей на двох останніх відео, викладених у соцмережах, то поліція не може вжити ніяких заходів, адже притягнути їх до відповідальності за такі дії не має права.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ну как обычно — пока не убьют не звоните!!! А за что их наказывать — это у них игра такая, кто больше крестиков поставит на хаты, которые вскрывать безопаснее

Back to top button