Суспільство (відео)

У селах Новгород-Сіверщини вовки вбили 9 собак (Відео)

9 собак вбили вовки за останній місяць в чотирьох селах Новгород-Сіверщини. Прокрадалися на обійстя як на окраїнах, так і в самому центрі населених пунктів.

За словами головного лісничого Биринського лісництва Григорія Гущі, цьогоріч популяція вовків в лісі зросла, повідомляє Суспільне.Чернігів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півночі Чернігівщини вовки нападають на людей

«Собаки для вовків – найлегша здобич. Це єдиний хижак, який не знає жалості й не знає голоду. Він наївся і буде йти ситий, і якщо далі трапиться можливість забити, здобути, він буде душити, заховувати. І повернеться туди можливо лише якщо голод. Якщо в лісі є що їсти, то до трофея, який закопав, вже не повертається», – сказав директор мисливського господарства «Каштан» Микола Яремчук.

Зараз господарство готується до полювання на вовка. Самі вже виходили на їх пошуки, однак – безрезультатно.

«Одинадцять кілометрів прапорців у нас є. По першому снігу дуже добре буде видно сліди. І тоді знаходимо, де вовк ліг на дньовку, обкладаємо його прапорцями, збираємо мисливців і організовуємо добування. Це дуже розумний хижак, дуже розумний. І добути його треба вдачу мати й щастя», – каже Яремчук.

Як розповіли місцеві жителі Кудлаївки та Гнатівки, на подвір’ї знаходили шматки шерсті та сліди крові, і собак вже більше не бачили.

Нападали вовки на собак і в Бириному за 40 кілометрів від попередніх сіл. Єгер мисливського господарства Дмитро Лукаш показав і розказав, де в селі нападали вовки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button