Суспільство (відео)

У здоровому тілі – здоровий дух: як тримати себе у формі в холодну пору року (Відео)

Спорт – чудовий спосіб тримати в порядку тіло та розум. Утім, із початком холодної пори року до нас приходить бажання довше поніжитися під ковдрою, як наслідок – не йти на ранкову пробіжку. Та й загалом, здається, ніби по холоду особливо не потренуєшся, а можливості йти в спортзал немає. Та тренер Анастасія Кравець називає пробіжки на холоді корисними і запевняє, що тренуватися можна і треба в будь-яку пору року.

«Взагалі тренуватися треба завжди. Немає значення, яка це пора року. Організму потрібне постійне навантаження. Тому що в організмі з кожним роком, коли ми стаємо старшими, сповільнюються обмінні процеси, зменшується метаболізм. Тому краще підтримувати організм фізичним навантаженням, аби він правильно працював, у якійсь мірі худнув. М’язи працюють і суглоби тримаються в тонусі та здоров’ї», — Анастасія Кравець – ліцензований інструктор із Zumba.

Одним із найкращих тренувань пані Анастасія визначає біг. Легка пробіжка зранку – заряд енергією на весь робочий день. За її словами, цій справі можна приділяти мінімум часу, але результат завжди буде максимально позитивний. Та й бігати можна майже всюди і завжди.

«Якщо на вулиці дуже холодно, то це можуть бути пробіжки. Вони дуже корисні, особливо зранку. Вони вмикають організм, зігрівають його», — Анастасія Кравець – ліцензований інструктор із Zumba.

Утім, перш ніж стартувати, варто розім’яти тіло. Адже легка руханка перед початком активного навантаження – ваша гарантія не отримати травм. Достатньо виділити кілька хвилин перед тренуванням, аби зробити розминку, і кілька хвилин після – для так званої заминки.

«Можна виходити на пробіжки. Якщо не маєте багато часу, достатньо 10-15 хвилин. Але обов’язково після пробіжки має бути розтяжка. Можна робити на вулиці, є майданчики з турніками. Трошки розігріти себе, підтримати організм, пропотіти трошки і в кінці знову трішечки порозтягуватися», — Анастасія Кравець – ліцензований інструктор із Zumba.

«У здоровому тілі – здоровий дух» – відома багатьом фраза, якій має знайтися місце в житті кожної людини. Адже 10 хвилин пробіжки дають потужний заряд позитиву й енергії на весь день.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button