Суспільство (відео)

Учениця з Новгорода-Сіверського перемогла в конкурсі МАН: науковиця досліджує етнологічні рушники (Відео)

Учениця Новгород-Сіверської гімназії Анастасія Недашківська здобула перемогу на конкурсі науково-дослідних робіт Малої академії наук.

Дівчина взяла участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН і здобула диплом І ступеня в секції «Етнологія».

Анастасія досліджує особливості рушників Новгород-Сіверщини. Тематикою зацікавилась із дитинства, адже її бабуся вишивала рушники і була вправною майстринею.

«На мою думку, конкурс МАН — це дуже цікавий і захоплюючий досвід у моєму житті. Мені було дуже цікаво спілкуватися з дітьми, слухати їхні роботи і також брати участь в обговоренні. Метою моєї роботи стало дослідження рушників кінця ІХ — початку ХХІ століття», — розповідає Анастасія Недашківська.

Юна науковиця досліджувала вишивки рушників, притаманні північному Поліссю. Відвідувала краєзнавчий відділ музею «Слово о полку Ігоревім». Особливість роботи у тому, що треба було не тільки зібрати матеріал про новгород-сіверські рушники, а й зустрітися з майстрами, які відновлюють це мистецтво сьогодні.

Джерело: Час Чернігівський

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button