Суспільство (відео)

«Українська Премія – 2023»: в Чернігові відзначать жінок, які працюють задля Перемоги (Відео)

Жінки-підприємиці, військові, волонтерки, керівниці провідних компаній, медикині, активістки громад, освітянки, діячки мистецтва та всі ті, хто, попри повномасштабне вторгнення, не зупинилися і знайшли сили та можливість продовжувати жити й працювати в Україні, можуть стати номінантками «Української Премії», що цьогоріч уперше започаткована в Чернігові.

15 грудня 2023 року відбулася пресконференція за участі 14 цьогорічних номінанток. Присутні жінки розказали, як змінилось їхнє життя та вектор діяльності з початком активних бойових дій на території області.

«Це подія створена для жінок і задля жінок із благодійною місією підтримки ЗСУ.

Суть цієї події – зібрати активних, потужних, незламних жінок не тільки з міста Чернігова, але й з області та відзначити їх «Українською Премією року 2023»,- Христина Лаврищева – директорка Спілки жінок Чернігівщини. 

«Це один із тих заходів, на які чекають не лише жінки, не лише Чернігівщина, а й уся Україна. Ми всі втомлюємося, ми всі потребуємо мотивації, потребуємо не лише слів, але й дій»,- Ніна Лемеш – співорганізаторка премії.

«Все, що стосується жінок, тим паче, таких жінок, як ви, які в такий час не зупинилися, а ще більше працюють і нарощують темп далі.

Ми рухаємось усі вперед, незалежно від того, що відбувається, тому що в нашій ситуації зупинитися неможливо, відступити – тим більше неможливо»,- Олена Дмитренко – співорганізаторка премії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три громади з Чернігівщини візьмуть участь у проєкті «Раннє відновлення України»

Номінантками премії в 2023 році стали членкині Спілки жінок Чернігівщини. Серед них – представниці різних професій, які з початком повномасштабного вторгнення залишались у місті та всіма наявними ресурсами допомагали тим, хто найбільше цього потребував.

«Під час цих дій ми нікуди не виїжджали, всі ці 40 днів ми перебували в підвалі нашого будинку і, звісно, це дуже виснажило нас, і десь 11 квітня я ухвалила рішення виходити на роботу.

Тому що мені хотілося зробити щось для тих жінок, які залишалися в місті, разом зі мною. Це були лікарі, вчителі, люди, які постраждали, в яких не було нічого. Ми робили 50% знижку для них і працювали»,- Світлана Пузан – номінантка премії.

«Війна мене застала на 5-му місяці вагітності, тобто коли я носила дитину, і коли мені друзі з Чернівців телефонували і казали, щоб я забирала всю родину та виїжджала, я розуміла, що маю бути на місці.

Буквально в перший день повномасштабного вторгнення був відкритий волонтерський штаб, і навіть коли я була у підвалі, я змогла зібрати понад 150 тисяч гривень і це була перша допомога для тих людей, які захищали наше місто»,- Алла Дагіль – номінантка премії.

Уже наприкінці 2023 року відбудеться захід, під час якого будуть визначені переможниці «Української Премії – 2023». Мета заходу – не лише відзначити тих, хто щодня робить свій внесок у Перемогу нашої країни. Організатори зазначають, що захід благодійний, а його головне завдання – підтримка ЗСУ.

«Це буде щось нове, це інноваційний продукт, адже сама премія – це те, чого ще ніколи не бачили, це особлива нагорода, яку впроваджуватиме Спілка жінок Чернігівщини завдяки Чернігівській обласній раді, і це задля благодійності. Адже основною місією «Української Премії – 2023» є підтримка ЗСУ»,- Христина Лаврищева – директорка Спілки жінок Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button