Суспільство (відео)

Уперше в музейному закладі Чернігова відкрито кімнату материнства (Відео)

«Тут отакий є гарний столик, розкладний, щоб перепеленати дитинку».

Ідея створення кімнати для дитини і матері в художньому музеї на Валу виникла ще більше року тому. Допомогли її реалізувати представники громадської ініціативи  «Комфортне батьківство»

«Ми вирішили на Валу, де гуляють дуже багато батьків із дітьми, куди приїжджають туристи з дітьми, облаштувати таку кімнату. Вхід буде вільний. Музей радо пішов нам назустріч»,- Наталія Воскресенська-Павленко, ініціатор проєкту, керівник ініціативи «Комфортне батьківство».

«Отака спільна ініціатива бізнесу, громадськості та художнього музею дає сьогоднішню подію – відкриття першої в музейних закладах Чернігова кімнати батьків і дітей»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного музею імені Г. Ґалаґана.

Загалом ця кімната складається з двох зон. Санітарної – де можна відвідати туалет, змінити підгузок, помити руки. Та фудзони – щоб приготувати дитячу суміш, підігріти їжу, погодувати дитину, там є ігровий простір тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У районі Привокзального ринку обладнають кімнату з відкидним сповивальним столиком

Сьогодні в нашому місті таких «дитячих острівців» дуже і дуже мало.

«Кімнати батьків і дітей у нас облаштовані лише в кількох закладах. У цивілізованому світі їх продумують одразу. А в нас це питання ще не розглядалося»,- Дмитро Павленко, чернігівець.

Потреба в них надзвичайна, саме для людей, які хочуть разом із малечею відпочивати не лише вдома, але й у місті.

«Вона дуже потрібна. І що більше їх буде, то краще. Ми гуляємо по Валу з дитиною, і нема місця, де можна відпочити, погодувати дитину»,- Тетяна Бойко, чернігівка.

«Це важливо, бо хочеться почуватися людиною, а не десь там у кущах чи на лавці перевдягати дитину чи годувати її»,- Ксенія Коваленко, чернігівка.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття такої кімнати для дітей та їхніх батьків на Валу. Вона стане для мам альтернативою кущам і лавкам. На самому відкритті дітлахів розважали аніматори, проводили майстер-класи, розіграші подарунків тощо. Батьків консультували дитячий психолог і педіатр.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button