Суспільство (відео)

Уроки безпеки: чернігівські рятувальники відвідали літні пришкільні табори (Відео)

Приміряти амуніцію рятувальника, побачити, як працює справжній міношукач та посидіти за кермом величезної рятувальної машини – до вихованців одного з літніх пришкільних таборів Чернігова завітали працівники ДСНС та в інтерактивній формі розказали головні правила безпеки, які можуть знадобитися малечі під час літнього відпочинку.  

«Ми великою командою рятувальників приїхали до однієї зі шкіл Чернігова, де перебуває понад 300 дітей.

Ми проводимо дуже велику роз’яснювальну роботу, бо дітки підуть на канікули і будуть залишені самі на себе, багато дорослих не зможуть за ними слідкувати. Тому ми намагаємось якомога більше розповісти та попередити будь-які надзвичайні події, які можуть виникнути з дітьми»,- Ірина Щукіна — речник головного управління ДСНС в Чернігівській області.

У кожного з рятувальників тут своя роль: наприклад, кінолог разом зі своєю собакою Лапою розказують та показують малечі, як вони працюють під час пошуку людей. Також трошки веселять дітвору завдяки виконанню різноманітних команд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники завітали з екскурсією до учнів Ніжинської гімназії

Сапери за допомогою навчальних 3D макетів ознайомлюють юних чернігівців з можливими видами вибухонебезпечних предметів, специфікою своєї роботи та основними правилами безпеки.

«Про мінну безпеку, про правила поводження з вибухонебезпечними предметами у лісі, про металошукачі

Щоб діти знали, що не потрібно брати в руки, як з цим поводитись, кому телефонувати»,- Олександр Машко – старший водолаз-сапер.

Рятувальники показали маленьким чернігівцям професійне обладнання, завдяки якому вони рятують людей, також надали можливість посидіти за кермом спеціалізованого автомобіля та приміряти амуніцію, в якій українські ДСНСники працюють під час виконання завдань. 

«Вона дуже важка і я рада, що на фронті стоять такі сильні люди, які можуть її носити на собі і захищати нас від війни. Вони дуже сильні.

Для нас це дуже важливо, те, що ми дізнались про таке і більше не будемо підіймати різні речі і будемо в безпеці»,- Дар’я Біленко – школярка.

Подібні безпекові заходи представники ДСНС проводять на території всієї області, розповідаючи про основні правила поведінки в надзвичайних ситуаціях як найменшим, так і дорослим. Адже в умовах сьогодення ці знання здатні вберегти людські життя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button