Суспільство (відео)

Утеплення чернігівських будинків і зміни тарифів: післяноворічна нарада в муніципалітеті (Фото)

Першу нараду після Нового року мер назвав символічною. А розпочалася вона з того, що градоначальник розповів про наслідки свого святкування.

«Щось після Нового року якісь затісні сорочка та штани», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі розпочали роботу в звичному режимі. Спершу підбили підсумки новорічних святкувань і поговорили про те, що наступного разу міську ковзанку можуть перенести на площу Героїв Небесної сотні. Також мер зазначив, що у 2020 році вперше до організації святкувань долучать великі підприємства міста.

«Це може бути підтримка дітей-сиріт, дітей загиблих в АТО, можливо, і в організації свят якась підтримка. Ми ніколи цього не робили, але я бачу, що в інших містах ця практика поширена. А у нас є підприємства, які історично здійснювали таку підтримку, а зараз уникають цієї участі», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На благоустрій пішохідних зон у Чернігові не вистачає коштів

Проаналізували й роботу АТП-2528, основним видом діяльності якого є вивезення сміття. Однією з проблем роботи підприємства мер назвав те, що немає окупності утилізації твердих побутових відходів. Ці недостачі можуть лягти на плечі містян.

«Зараз затримує це тільки законодавча база, яка на сьогодні не регулює цієї діяльності. Якщо без законодавчих змін, то треба або на бюджет вішати ці 100-130 млн грн, або на населення. А населення цього не потягне поки що», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Обговорили й підвищення тарифів на вивезення сміття. Так, у новому році ціна з розрахунку на одного мешканця становитиме 23 гривні 7 копійок, замість 18 гривень 4 копійок.

«От зараз січень. Давайте ми до цієї розмови повернемося наприкінці лютого, і наш тариф буде всередині, якщо порівнювати по Україні. А чи він зависокий… Звісно, високий, бо малі зарплати та пенсії», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Начальник «АТП-2528» Руслан Волок розповів про контейнерні майданчики, які неодноразово підпалювали вандали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великі підприємства Чернігова допомагатимуть дітям

«І петарди кидали, і гранати, там щось вибухало. То один контейнер трохи повело. Витягнули, відремонтували, все нормально», — Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528».

Отого, хто налив ото, треба палицями в поліції було б навчити один раз. Палицями. Другий раз подумав би.

Також на нараді розповіли, що цього року Чернігів планують залучити до участі в пілотному проєкті з утеплення сотні будинків.

«Зараз ми не готові ще до цього. Ні по людях, ні технічно. Але нам треба їх зробити першими в Україні», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Кошти на термомодернізацію місто візьме у кредит.

«Якщо ми правильно підпишемо меморандум, то він зобовязуватиме уряд розрахуватися, і ми можемо оголошувати тендери, проводити це питання через сесію січневу й оголошувати конкурс на кредит. Маючи кредит, ми починаємо за кредитні кошти – і уряд відшкодовуватиме ці кошти», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також Владислав Атрошенко розповів про те, що місто даватиме споживачам знижку на ціну за електроенергію. Таке завдання поставив перед обласними центрами прем’єр-міністр під час засідання Ради розвитку територій. Причиною стало зменшення вартості газу для населення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button