Суспільство (відео)

В області розпочалася п’ята хвиля вакцинації (Відео)

На Чернігівщині розпочалася п’ята хвиля вакцинації. Центри, в яких можна зробити щеплення, працюють вже у 22-х населених пунктах без вихідних. Про це сьогодні, 21 липня, розповіла голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко під час брифінгу в ОДА.

«Станом на 21 липня 115 659 жителів області отримали безпечні ефективні щеплення від коронавірусу. Із них 38 519 завершили вакцинацію, тобто отримали дві дози. 77 140 отримали першу дозу. Це медики, освітяни, військові, соцпрацівники та інші українці. Нагадаю, що вся інформація про вакцинацію зібрана на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Тут можна знайти адреси місць вакцинації, контактні телефони, поради. Так само інформацію можна отримати в контакт-центрі з питань вакцинації»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

19 липня область отримала майже 35 тисяч доз вакцини Moderna із 65 тисяч запланованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один новий випадок захворювання на коронавірус зафіксовано на Чернігівщині

«Вакцина з цієї поставки призначена для використання мобільними бригадами, які прищеплюють організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів. Також буде використовуватися в центрах вакцинації населення. Для вакцинації другою дозою ми отримали 3500 доз вакцини AstraZeneca. На сьогодні область забезпечена вакцинами Pfizer та CoronaVac»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Обговорили і стан ремонту доріг в області. Так, цього року планують відремонтувати 280 кілометрів покриття.

«Зараз у дорожників у роботі – понад 30 об´єктів ремонту та реконструкції ділянок доріг і мостів. Станом на 21 рік ремонтні роботи проводяться на автодорогах Київ – Суми – Юнаківка – ділянка ремонту 143 км; Бобровиця – Свидовець – Новий Биків – 45 км; Вільне – Кролевець – 12 км; Холми – Авдіївка – Оболонь – 15 км. Вже укладений і перевірений бетон на трасі Чернігів – Ніжин – Пирятин протяжністю 75 км»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Губернатор також розповіла, що до облдержадміністрації надходять скарги на неякісно виконані роботи. Цього року на гарячу лінію надійшло 84 звернення. Усі їх розглянуть. Вона також наголосила, що підрядник надає гарантію. Поточний середній ремонт – 5 років, капітальний – 10. Тому він має усунути всі дефекти, що проявляються впродовж гарантійного строку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button