Суспільство (відео)

В Україні хочуть обмежити використання пластику: чи готові до цього чернігівці (Відео)

Майкл приїхав до Чернігова з Америки. Він каже, що в його країні значно відповідальніше ставляться до переробки сміття, ніж в Україні.

«Переробляють більше, ніж тут. У нас спеціальні урни для різного виду сміття, але також залежить і від того, в якому штаті живете. По-різному в кожному штаті і навіть у місті. По-різному ситуація складається»,- Майкл, американець.

В Україні екосвідомість ще лише формується. Пластик настільки сильно увійшов у життя наших співвітчизників, що уряд вирішив обмежити його використання. Міністерство захисту довкілля вже розробило відповідний законопроєкт. Його планують зареєструвати у Верховній Раді вже в жовтні цього року. Під заборону можуть потрапити столові прибори, посуд, гігієнічні ватні палички, контейнери для їжі тощо. Чернігівці розповіли, чи готові відмовитися від пластику.

«Я вважаю, що це справа звички. До пластикових і поліетиленових пакетиків звикли, можна так само звикнути до паперових. До будь-яких інших».

«Він дуже довго розкладається, дуже довго зберігається, а нам потрібна екологія, чиста, хороша, гарна, чудова країна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміття може бути корисним: у Чернігові відкрили першу майстерню переробки пластику (Відео)

«Все, що пов’язано з екологією, я підтримую. А от як – це вже питання технологій. Ми не повинні втручатися в те середовище, в якому ми живемо, та знищувати його».

«Ми повинні зберегти довкілля для наших дітей, щоб не було так забруднено, як тепер. Сподіваюся, надалі ми будемо, як у Норвегії, в Європі, сортувати сміття правильно, як годиться».

«Я вважаю, що це чудова ідея, оскільки довкілля вже досить забруднене. Я навіть змушую чоловіка вдома сортувати сміття, хоч це йому і не дуже подобається, але з часом ми до цього прийдемо. Наша сім’я вже долучилася до роботи. Мені подобається, що вже в торговельних центрах поставили для сортування сміття контейнери».

«Якщо пластик той, що виробляється в Україні, виконує якусь функцію і його обмежити, то повинна бути якась заміна або оптимізація. Якщо це все планується зробити на якісному рівні, то я підтримую. Я – за екологію».

У Міністерстві захисту довкілля вже запропонували альтернативу пластику. Там зазначили, що гранули пластику можна замінити на гранули з кукурудзяного крохмалю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button