Суспільство (відео)

«Працювати із системою «ProZorro» просто і легко!», — адвокат Микола Торбєєв (Відео)

З 1 серпня всі державні тендери в Україні переводяться в електронну площину. Державні закупівлі, вартість яких перевищує двісті тисяч гривень, а ціна робіт – щонайменше півтора мільйона гривень, проводяться тепер виключно в електронній системі «ProZorro».

Та більшість представників місцевої влади, особливо у віддалених районах Чернігівщини, поки що із системою держзакупівель на «Ви».

Чернігівський юрист Микола Торбєєв спеціально для ЧЕline розкаже, як працювати з системою «ProZorro».

— Із системою ProZorro виникають певні складнощі, особливо там, де не популярна робота в системі Інтернет. Ми знаємо ментальність наших людей, які в сільських місцевостях ще й досі невпевнено користуються комп’ютерами. Насправді нічого складного в цьому немає.

Для прикладу ми перейдемо на сайт ProZorro. Там є опції «постачальнику» та «замовнику». Сайт пропонує перелік матеріалів, інструкцій із певними роз’ясненнями, як працює фактично система.

Система прозора, доступна, проста, лише треба подолати той страх перед комп’ютером і чимось новим, реформаторським. Це дійсно є прорив щодо подолання корупції, яка вже стала системною.

Ще одним із основних чинників впровадження цієї системи є насамперед економія державного бюджету чи місцевих бюджетів, що має велике значення для людей.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. прозоро- и будет у нас нормальній уголь для деток, и не смогут єти гаді больше дурить , северпром буд вообще одурел , и что-то мне кажеться что создали прогу специально для них, ибо другими инстанциями с єтими мошенниками ничего сделать не могут

Back to top button