Суспільство (відео)

Творець водоспадів: чернігівець власноруч створив дивовижну конструкцію (Відео)

Водоспад власними руками. На вулиці Надії, що в мікрорайоні Олександрівка, чернігівець Олександр Кощеєв створив дивовижну конструкцію – водоспад. Як пояснює, створив не лише для себе.

« Мені завжди подобалась ідея водоспадів. Завжди. Це потрібно, це необхідно людям. Важливо, щоб милувались усі, хто проходить повз це. Це потрібно не тільки мені, це потрібно всім людям, які тут живуть», — Олександр Кощеєв, «архітектор» водоспаду.

«Молодець, гарно зробив. Добре, що не у власному дворі – всім видно, всі можуть милуватися», — Оксана, жителька мікрорайону з «вуличним» водоспадом.

«Ніколи не бачила його, щоб він був без роботи. Завжди щось придумує, щось робить», — Анна, сусідка Олександра Кощеєва.

Ідея творити виникла спонтанно. Спочатку вивчав будівництво фонтанів через інтернет і зрозумів – це його.

«Списався з людиною. Потоваришував. З Америки. Звати Девід. Я в нього навчився малювати. Мені 50 років, і в цьому віці я взяв папір і олівець та почав малювати. Сама ідея з малюнка починається. Коли ти малюєш, то знаєш, що будеш далі робити. Коли ж за тебе це зробила машина, то що ти там будеш розуміти», — Олександр Кощеєв, «архітектор» водоспаду.

До цього, каже, спав. Адже жити, за словами Олександра Кощеєва, – це займатись улюбленою справою.

«Спав – це означає, що люди сплять, поки не почнуть займатись своєю справою. Тією справою, яку люблять, справою, яку розвиватимуть надалі», —Олександр Кощеєв, «архітектор» водоспаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині чоловік створив «Слонів» і «Балерину»

Створював водограй до двох місяців. Починав з ескізів. Вартість матеріалів становила приблизно 30 тисяч гривень. Каркас творіння металевий, залитий плитами з цементу та піску, які зовні оздоблені, пофарбовані під камінь.

« Грошей особливо немає. Бюджет обмежений, але родина допомогла. Підтримка – це головне. Без підтримки рідні цього, мабуть, не було б.  Сім’я мене підтримувала в усіх моїх справах», — Олександр Кощеєв, «архітектор» водоспаду.

Олександр Кощеєв уже має плани й ескізи для створення комплексу архітектурних форм, що прикрасять фасадну частину його двору, доповнивши водоспад. Крім всього іншого, буквально горить ідеєю долучитися до туристичного оформлення нашого міста такими об’єктами.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button