Суспільство (відео)

Відновити економіку: на Чернігівщині здійснюють комплекс заходів для підтримки підприємців (Відео)

Сьогодні маленькі підприємці та великі корпорації перебувають у шоковому стані через вторгнення російських окупантів. Багато бізнесменів зазнали значних збитків, деякі втратили виробництва або шляхи збуту товару чи послуг. Однак зараз як ніколи важливо відновлювати економіку країни. Агенція регіонального розвитку Чернігівської області закликає підприємців об’єднуватися та разом шукати шляхи подолання кризи.

«Зараз перед Україною та Чернігівською областю стоять великі виклики, й Агенція регіонального розвитку сприяє появі проєктів, що матимуть вирішальне значення для розвитку Чернігівської області. І саме в цьому напрямі ми є майданчиком співпраці між бізнесом, владою та організаціями громадянського суспільства. Наразі створена та працює робоча група з економічного відновлення Чернігівської області, до неї входять підприємці з реального сектору економіки – всі наші великі виробництва. Там працюють спеціалісти з ОВА, Торгово-промислової палати, Агенції регіонального розвитку», — Марія Руденко, заступниця директора Агенції регіонального розвитку Чернігівської області.

Також на базі агенції відбуваються навчання для початківців, які нещодавно зареєстрували свою справу.

«Це бізнес-програми «Бізнес – інкубатор» і «Бізнес – акселератор», ще різноманітні семінари та круглі столи. Також розпочинається пілотний проєкт із територіальними громадами – Михайло-Коцюбинською і Тупичівською. У кластерній програмі – разом зі швейним виробництвом «Елегант», —  Марія Руденко, заступниця директора Агенції регіонального розвитку Чернігівської області.

Планується, що завдяки цьому проєкту на місцях будуть створені маленькі швейні цехи, які допоможуть територіальним громадам збільшити кількість робочих місць для місцевих мешканців. Для всіх охочих бізнесменів агенція також проводить навчання із написання грантових проєктів.

Стежити за анонсами навчальних програм і заходів можна на Facebook- або Instagram-сторінці агенції.

 Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button