Суспільство (відео)

Відновлення та створення власної справи: ветеранів та їх рідних запрошують взяти участь у проєкті (Відео)

Адаптуватися до цивільного життя після повернення з фронту – це неабияка проблема для багатьох наших захисників, які з тих чи інших причин не можуть продовжувати займатися військовою справою. Дуже часто воїни потребують психологічної підтримки, відновлення ментального здоров’я, перекваліфікації та нового місця роботи. А дехто мріє заснувати власну справу, але не знає, як втілити це в життя. Проєкт «Територія відновлення та розвитку» від громадської організації «Союз ветеранів Донбасу» в межах Проєкту USAID «Економічна підтримка України» розпочинає унікальну програму підтримки не лише ветеранів, а й членів їхніх сімей.

«Ми маємо набрати по 20 учасників, це наші ветерани і ветеранки, а також члени їхніх родин з 11 регіонів України. Вони можуть подавати заявки до 1 серпня 2023 року. Потім ми на конкурсній основі вибиратимемо, хто проходитиме навчання далі. І в нас буде поетапна підтримка й адаптація родин захисників і захисниць», — регіональна координаторка проєкту «Територія відновлення та розвитку» Ірина Гладка.

На першому етапі експерти проєкту проведуть 10 тренінгів із психологічного відновлення. Далі – навчальні курси для тих, хто захоче опанувати нову професію. Учасники навчаться писати резюме, зрозуміють, як проходити співбесіди, як продемонструвати роботодавцю свої сильні сторони. Згодом організують тренінги для тих ветеранів, хто хоче відкрити власну справу.

«Можливості грантові, можливості, які можна на локаціях отримати. І звісно, що після цього ми будемо менторствувати з 10 найкращими проєктами, щоб вони отримували фінансування на свої стартами», — регіональна координаторка проєкту «Територія відновлення та розвитку» Ірина Гладка.

Шанс здобути нові знання мають жителі Кіровоградської, Івано-Франківської, Львівської, Чернігівської, Сумської, Житомирської, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Київської та Закарпатської областей. Подати заявку для участі в проєкті дуже просто.

«У нас на сайті та у Фейсбуці на сторінці «Територія відновлення та розвитку» можна заповнити анкету-заявку, там уже сформовані запитання, на які треба відповісти. Також вони залишають свої дані, які потім необхідно буде підтвердити документами, що вони підпадають під цю категорію», — регіональна координаторка проєкту «Територія відновлення та розвитку» Ірина Гладка.

Навчання відбуватиметься у форматі онлайн, а тому до нього можна буде долучитися з будь-якого зручного для вас місця. Покваптеся, адже часу залишилось обмаль!

Журналіст: Марина Кирієнко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button