Суспільство (відео)

Відзнака за оборону Чернігова та звернення до Кабміну: підсумки сесії Чернігівської міськради (Відео)

21-ша позачергова сесія Чернігівської міської ради збіглася з Днем міста, тож більшість питань і проєктів рішень була пов’язана з відзнакою людей, які зробили значний внесок для оборони Чернігова та підтримки місцевих жителів. Зокрема, працівників критичної інфраструктури, комунальних підприємств і поліції. Також депутати присвоїли звання «Почесний громадянин міста Чернігова» захисникам – Віктору Ніколюку, командувачу військ Оперативного командування «Північ»; Леоніду Ході, командиру 1-ї окремої Сіверської танкової бригади; Дмитру Брижинському, командиру 58-ї мотопіхотної бригади, Олексію Висоцькому, командиру 119-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління Сил територіальної оборони «Північ». 

«Безпосередньо я був свідком того, як командував обороною міста Брижинський, у подальшому він був призначений керівником 58-ї бригади. Одна з трьох найголовніших частин. Це перша танкова, 58-ма бригада і ТРО. Є пропозиція це рішення підтримати за основу і в цілому. Прошу підтримати», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Олексій Висоцький також був присутній на засіданні.

«Із перших годин Олексій Олексійович, мужньо очолив територіальну оборону міста Чернігова. Ситуація була вкрай скрутна, особовий склад, чесно кажучи, був не підготовлений. Багато людей не проходили військову службу, просто люди за покликанням отримали зрою та захистили наше місто», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Олексій Висоцький стверджує, що це спільна заслуга всіх захисників.

«Це заслуга не тільки особисто моя, це заслуга всього мого особистого складу всієї 119-ї бригади територіальної оборони – від полковника до бійця, – які досі виконують свої завдання за призначенням», — Олексій Висоцький, командир 119-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління Сил територіальної оборони «Північ».

Також депутати підтримали ідею створення відзнаки для територіальної громади міста Чернігова – медаль «За оборону Чернігова». Проєкт малюнка та опис самої медалі будуть розроблені вже найближчим часом. Загалом порядок денний налічував 10 питань, одне з яких – про перейменування вулиць – було знято. Окремо депутати направили звернення до Кабміну, Міністерства фінансів України та Чернігівської ОВА щодо вирішення питання своєчасного здійснення платежів органами Державної казначейської служби України.

 «Тут немає жодної політичної складової. Є вимоги часу про своєчасну підготовку міста в надзвичайно складних ситуаціях – і фінансових, і технічних – до опалювального сезону. Є чітке розуміння фінансової ситуації, в якій зараз перебуває державний бюджет, і можливостей казначейства. Але ми просимо врахувати те, що на сьогодні нам не відпускають будівельні матеріали в борг. У нас накопичилася купа платіжок. Нам не постачають техніку наперед і ту саму сіль. І це ставить під загрозу ті роботи, які виконуються, а це тисячі людей», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button