Суспільство (відео)

Війна і патріотизм: освітній процес у школах Черінігвщини (Відео)

Освіта – це процес набуття та вдосконалення знань, навичок, цінностей за допомогою різних форм пізнавальної діяльності. Для України це важливий аспект у суспільстві, тому що відіграє ключову роль у розвитку країни та підготовці людського потенціалу. Сфера освіти завжди зазнає змін, однак на запитання, чи відрізняється якість освіти перед повномасштабним вторгненням і під час, нам відповів начальник управління освіти і науки Чернігівської області Юрій Музика.

«Перед активною фазою війни був ковід, спершу він вплинув на ситуацію в освіті. Це онлайн-навчання, це певні обмеження якісної освіти у дітей, тому що дистанційне навчання не формує якісно вміння та знання, хоча ми працюємо над цим. Тому десь обмежується якість подачі інформації у зв’язку з онлайн-навчанням, десь зі змішаною формою, основні предмети викладають в очній формі, а інші дистанційно», — начальник управління освіти і науки Чернігівської області Юрій Музика.

Звісно, ми поцікавилися, як впроваджується патріотичне виховання в закладах освіти.

«Важливо на сьогодні сформувати в молодого покоління саме патріотизм і повагу до військових, до держави, повагу до того, що зробити, аби наша держава перемогла. Тому до 1 жовтня, до Дня захисників та захисниць України, в закладах освіти проводять різноманітні заходи. В кожному навчальному заході проводять уроки мужності, виховні години або зустрічі з військовими. 

Представники Збройних Сил України, Національної Гвардії ще проводять практичні заняття з дітьми – з першої домедичної підготовки, з протимінної безпеки.

Також це різноманітні спортивні змагання за участі бійців і дітей, у нас це проходить на обласному рівні та в кожній громаді, квести по місту, по населених пунктах, різноманітні заходи», — начальник управління освіти і науки Чернігівської області Юрій Музика.

Юрій Музика поділився майбутніми планами щодо освіти в нашому регіоні.

«Ми маємо взяти з цієї ситуації одну річ: ми маємо можливість якісно перебудувати заклади освіти, відновлюючи та змінюючи їх, щоб ми відійшли від радянської школи, а перейшли до новітньої та європейського рівня школи, надаючи якісні освітні послуги нашим дітям. Тому щодня спільно з обласною адміністрацією та міжнародними донорськими партнерами ми працюємо над тим, щоб змінити заклади освіти на краще», — начальник управління освіти і науки Чернігівської області Юрій Музика.

Зараз освіта є однією з найуразливіших сфер, бо повномасштабна війна погіршила доступ до освіти та негативно вплинула на якість освітнього процесу і здобуття знань.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button