Суспільство (відео)

Подяка за мирне небо: в Чернігові відкрили капличку на честь воїнів російсько-української війни (Відео)

Вона плаче за своїм татом. Синьо-жовтий стяг і гімн України їй завжди нагадуватимуть про його загибель за незалежність України.

Батьки, матері, дружини і маленькі діти: на кладовищі «Яцево» поряд із могилами загиблих героїв України їх зібрало і спільне горе, бо у війні на сході вони втратили найдорожче – своїх дітей, чоловіків і батьків, і спільна радість – сьогодні тут нарешті відкривають й освячують капличку.

«Капличка – це пам’ять про наших синів і нагадування іншим людям, що в нас триває війна, що наші хлопчики мерзнуть в окопах, що треба віддавати данину нашим хлопчикам», — мама загиблого бійця Людмила Бруй.

«Прийшли, щоб вклонитися, свічку поставити, щоб пам’ятати наших синів, які загинули гідно. Як Юра казав: мамо, я воював за нашу рідну Україну», — мама загиблого бійця Надія Володько.

Уже мало хто вірив, що біля могил українських воїнів колись добудують маленьку капличку. Її зводили аж три роки. В усьому винні були недобросовісні будівельники, які зникли, не довівши роботу до кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На “Яцево” воїнам, полеглим за незалежність України, відкривають капличку

«Сьогодні родини воїнів задоволені, що є капличка біля наших ангелів-героїв, вона названа на честь Михаїла Архістратига, і сьогодні День Революції Гідності, а тому цього дня ми відкриваємо цю капличку, щоб вона була знаменна, працювала та підтримувала», — голова ГО «Єдина родина Чернігівщини», батько загиблого бійця Микола Шанський.

Біля каплички встановили пам’ятний знак чернігівським бійцям, які загинули за незалежність України, а біля пам’ятного знаку залишили гільзи, политі кров’ю героїв. Російсько-українська війна забрала вже 167 наших земляків.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. ХВАТИТ ВРАТЬ!!!!! Украина независима уже с 1991 года!!! А погибшие дети, мужья и отцы благодаря жадным, хитрым, брехливым ,бездушным и безжалостным ЖИДАМ, которые подло, на гнилом вранье украли у нас УКРАИНУ, и уже совсем скоро умирать будут наши дети! Люди это видят, знают, чувствуют на себе, но сцикливо жрут жидовскую косточку, которая хохлов превращает в заднеприводных рабов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button