Суспільство (відео)

«Вільні читають українською!»: чернігівці можуть передати свої книжки для жителів Сумщини (Відео)

Чернігівці мають змогу подарувати книжки жителям Сумщини в межах Всеукраїнської акції «Вільні читають українською!». Головна мета заходу – поповнити книжковий фонд в областях, чиї бібліотечні фонди найбільше постраждали внаслідок російської військової агресії. Йдеться про Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську, Харківську та Сумську області.

У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей уже стартував збір книжок, які надалі передадуть до Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.

«Для підтримки психоемоційного стану, для поповнення їхніх зруйнованих бібліотечних фондів, для створення мобільних бібліотечних куточків, куточків із читання в бомбосховищах і започаткована ця акція. Ми для себе вибрали Сумську область, вона найближча до нас. Ми вже зв’язалися з ними, домовилися, що і до чого, як ми будемо передавати їм ці книжки, і вони чекають», — Лариса Казакова – заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Долучитися до акції може кожен небайдужий чернігівець. Треба просто принести книжку чи книжки, які ви бажаєте подарувати, до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей і залишити в спеціальному боксі, що встановлений усередині бібліотеки, біля входу.

«Немає вікових або інших обмежень, ми беремо всі книжки. Згідно з умовами цієї акції, це книжки україномовні та видані після 90-х років», — Лариса Казакова – заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

За час повномасштабного вторгнення було знищено понад 180 мільйонів українських книжок. Саме для того, щоб відновити довоєнні бібліотечні фонди та поповнити вже наявні новою якісною літературою, започатковуються подібні акції.

«Акція наразі кінцевих термінів не має, її тільки оголосили. Як нам повідомили з департаменту, вона може тривати орієнтовно три місяці, а залежно від результатів, то й, може, ще довше», — Лариса Казакова – заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button