Суспільство (відео)

Вимушені канікули для вихователів: куди подіти дітей (Відео)

У Чернігові відправляють на вимушені канікули вихователів і весь персонал садочків.

У місті оголосили карантин у школах. А тепер повністю хочуть закрити й садки. В робочі післяноворічні дні дошкільні заклади не працюватимуть. Батьки обурюються та погрожують чиновникам привести дітлахів до кабінетів управління освіти.

Голови батьківських комітетів нині збираються разом – підписують листа-звернення до міського голови. В ньому обіцяють на тиждень привести своїх дітей до його кабінету. Саме протягом цього час садочки міста не працюватимуть.

— Я працюю в бюджетній сфері. Куди я повинна подіти свою дитину. Ми тоді приведемо їх в управління освіти, якщо звідти йдуть такі вказівки, — Наталія Єсипчук, обурена мама.

— Кабмін визначив робочі дні. А садочок не працюватиме. Я не хочу втрачати свій авторитет на роботі як працівник. Варіант звести всіх дітей в одну групу нас не влаштовує, бо можуть усі разом заразитися грипом, карантин у нас чи не карантин, — Надія Мишко-Куліш, обурена мама.

Саме карантином й прикриваються чиновники. Мовляв, хоч епідпоріг ще не перевищено, та міський голова Владислав Атрошенко переконаний: діти захворіють. У нього власна методика епідпрогнозу.

— От прийшла дитина, прогресія проста. Вона прийшла – заразила трьох, поки пішла в поліклініку. Чи вона хворіє чи до бабусі пішла – поки це з’ясували, от вам і сорок відсотків, — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

У цьому садочку із ста тридцяти трьох вихованців нині не прийшли лише дванадцятеро. Та по десяте січня тут працюватиме тільки чергова група. Завідувач переконує: вихователі самі просяться у відпустку без збереження зарплатні.

— Дуже багато дітей не буде, тому вихователі самі просяться у відпустку без збереження зарплатні. Хто до родичів хоче поїхати, то ми й відпускаємо, — Ірина Мова, завідувач 42 садочка.

Самі ж вихователі цю інформацію спростовують. Залякані депреміюванням, вони бояться говорити на камеру, однак телефоном повідомили, що канікули їм влаштовують примусово.

— Розумієте, ця ситуація для нас дуже неприємна, адже нас виганяють за свій рахунок. А зарплатні в нас не дуже великі, щоби ми дозволили собі не працювати. І порушуються всі наші бажання, — Катерина (телефоном), вихователька.

— Це не тільки вони, а й бібліотекарі, раніше було, так і вчителі. У них і так зарплата мала, як за неї вижити? А тут ще й за свій рахунок. Я вважаю неправильно це.

Юристи радять вихователям не писати заяву за власний рахунок. Адже не можна примусити не працювати в офіційно робочі дні.

Ще статті по темі

Back to top button