Суспільство (відео)

Вишиванка з тіста, масаж і 3D-принтер: технологічний університет провів святковий ярмарок (Відео)

Реабілітаційний центр просто неба: третьокурсниці національного технологічного університету, які навчаються на факультеті соціальних технологій, оздоровлення та реабілітації, винесли на Красну площу масажну кушетку і чаклують над своїм однокурсником. Студенти рекламують важливу для відновлення здоров’я людей професію.

— Можна проводити реабілітацію навіть коли пацієнт у штанах лежить? В цей час – так, ми впливаємо на м’язи, покращуємо кровообіг, і в штанах піде, — Тамара, студентка ЧНТУ.

— Мені подобається, відчуваю розслаблення, відновлення і тільки позитивні емоції, — Владислав, студент ЧНТУ.

Позитивні емоції дарують і смачні вироби студентів коледжу технологій та економіки. Понад 10 кілограмів солодкого щастя, серед них і семикілограмовий торт-вишиванка – все це для частування гостей ярмарку.

— Вона буде активно  брати участь у сьогоднішньому заході, вона буде благодійно роздана усім присутнім на цьому заході, — Юлія Портна, викладач коледжу технологій та економіки.

Свої професії студенти Чернігівського національного технологічного університету демонстрували з нагоди почесної дати – дня народження рідного вишу. Масштабну ярмарку посеред міста влаштовують вперше, бо хочуть показати містянам свої вміння, таланти та відданість університету.

— Це найкращий університет у Чернігові, та й в Україні. Цей університет дав нам роки, яких ми ніколи не забудемо.

— До будь-якого факультету ви підійдете і побачите цікавинку. Це, безумовно, і те приладдя, яке ми виставили, це і той інтерактив, який нам усім корисний у міжособистісному спілкуванні, це і ті вікторини, тобто це все пізнавальне – воно завжди нове, корисне, позитивне і тільки на користь нашому університету та, безумовно, нашому місту, — Ольга Мельник, проректор ЧНТУ.

Цікавинкою університетської ярмарки можна сміливо вважати дипломну роботу двох студентів-бакалаврів кафедри технологій зварювання та будівництва – оцей саморобний 3D-принтер. Найдешевший китайський коштує від 11 тисяч гривень, наш чернігівський саморобний – близько 5-ти. Студенти  зробили його за 4 місяці і за дипломний проект отримали найвищий бал. У Чернігові подібні саморобні пристрої, швидше за все, відсутні, припускає Тимур Ганєєв, а тому часто студенти отримують замовлення.

— Крім навчального процесу, ми робимо запчастини до ретроавтомобілів, до нас звертаються, робимо всілякі форми для підприємств тощо. Де завгодно абсолютно, — Тимур Ганєєв, доцент кафедри ЧНТУ.

На святкуванні дня народження на гостей чекали ще й численні конкурси та вікторини, майстер-класи, ігри. І дуже багато сувенірних і солодких подарунків, які робили самі ж студенти. У виставці-ярмарку взяли участь 9 факультетів університету, а також два коледжі, що в структурі вишу.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button