Суспільство (відео)

«Тінь Сонця» в Бахмачі: нові подробиці старої трагедії (Відео)

У Бахмачі вимагають визнати на державному рівні події біля Бахмацького залізничного вузла, що сталися в 1918 році.

Деякі громадські організації переконують, що тут бій був значно масштабніший, аніж під Крутами. За підрахунками сучасних істориків на залізничному вузлі загинуло понад сотню бахмаччан.

— Хоча насправді цей бій був значно триваліший, він тривав три дні. І лише тоді відбулося просування під Крути, — Павло Подобєд, представник українського інституту національної  пам’яті.

Нові історичні факти повідомлять на лекції. Для цього в Бахмацькому будинку культури зібрали школярів із сусідніх сіл. Щоправда, не всі знають навіть про Крути.

Про бій під Крутами що ви знаєте?

— Ууу ууу.

— Що ви знаєте про бій під Крутами? Нічого.

— Нічого.

Про майже столітні події в Бахмачі навіть зняли документальний фільм. А після цього на сцену вийшов соліст гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк.

— Не плач, не журися, а за свого миленького краще помолися.

Сергій Василюк у Бахмачі вперше. Хоч переконує, що останнім часом масштаби його гастролей зросли. Часто він їздить до зони АТО та підбадьорює бійців своїми співами.

— Ми зараз робимо всеукраїнські тури. Повинні відбуватися потужні культурні заходи, — Сергій Василюк, соліст гурту «Тінь сонця».

Після концерту Василюк поспішив до Києва, а місцеві громадські організації та містяни рушили в бік Крут патріотичним маршем зі смолоскипами в руках.

Ще статті по темі

Back to top button