Суспільство (відео)

Вивчаємо уроки минулого задля сучасної Перемоги: в Чернігові відбулася історична лекція (Відео)

До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Чернігові відбулася відкрита історична лекція від співробітника Українського інституту національної пам’яті Сергія Бутка.

«Головне питання, яке ми сьогодні з’ясовуватимемо – чого ми не знаємо про Чернігівщину у Другій світовій війні, тому що запитань все ж таки більше, аніж відповідей», — Сергій Бутко – співробітник Українського інституту національної пам’яті.

За словами чернігівського історика Сергія Бутка, сучасне українське суспільство належним чином не зацікавлене у вивченні подій Другої світової війни, це, у свою чергу, негативно впливає на розуміння перебігу сучасної війни.

«Ми зараз про російсько-українську війну, про її учасників, про події, попри те, що існує купа обмежень воєнного часу, а також купа таємниць, ми знаємо значно більше та розуміємо значно більше, аніж із питань Другої світової війни. Друга світова війна, саме вона, і факти того, що до неї привело та що було після неї, – це дуже важливі уроки в організації перемоги в сучасній російсько-українській війні. Вивчаємо уроки, вони мають перетворитися на наші дії», — Сергій Бутко – співробітник Українського інституту національної пам’яті.

Саме тому, зазначає Сергій Бутко, подібні лекції важливі, адже завдяки знанням, набутим під час них, а також завдяки аналізу подій минулого ми здатні ґрунтовніше розуміти перебіг сучасної війни та опрацьовувати можливі варіанти її розвитку.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button