Суспільство (відео)

Вивезення пестицидів, інвентаризація водних об’єктів і гаряча лінія: на Чернігівщині засідав екоштаб (Відео)

На Чернігівщині вперше за майже 10 років розпочнуть вивозити хімічні засоби захисту рослин, що становлять неабияку загрозу для довкілля, зокрема для гідрооб’єктів.

«Ми цього року вперше почнемо вивозити ХЗЗРи. Вперше з 2012-го чи 2013 року. Хотів би також подякувати громадам. Звісно, треба вивозити ті забруднювачі, які шкодили і поверхневим водам, і так далі»,- Дмитро Іванов, заступник голови Чернігівської ОДА.

У Чернігівській обласній державній адміністрації засідав штаб із координації роботи з протидії екологічним загрозам і порушення вимог природоохоронного законодавства. На ньому проговорили план дій щодо окремих об’єктів, що забруднюють довкілля. Зокрема, озвучили ситуацію в Любецькій громаді, жителям якої заважає підприємство Славутицької громади.

«Там відбувається спалення якихось продуктів, але ніхто не бачить нічого і ніхто не знає. За моєю інформацією, туди завозили відходи з Корюківської шпалерної фабрики»,- Валерій Костильов, селищний голова Любецької громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми хотіли б, щоб до нас дослухалася влада»: в Чернігові активісти говорять про екокризу (Відео)

Повідомили на штабі і про відновлення роботи гарячої екологічної телефонної лінії.

«Було поновлено гарячу лінію штабу, що є номером приймальні Департаменту екології та природних ресурсів. І продовжується прийняття звернень на гарячу лінію»,- Катерина Сахневич, директор департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Важливим моментом наради став пошук шляхів захисту від розорювання прибережних зон річок та озер. Активісти розповіли про складність боротьби за екосправедливість.

«От ми як почали порушувати оце питання щодо річок, озер… з вересня. І оце півроку такі безглузді переписки, відписки. Це потрібно було пройти таке пекло… міліція, прокуратура, кілька разів до екологічної…»,- Тетяна Шевченко, жителька села Количівка.

Також на штабі було вирішено продовжувати роботу з інвентаризації водних об’єктів. Адже це є тим шляхом, що дасть змогу вберегти від знищення малі річки й озера Чернігівщини та зайнятися їх благоустроєм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button