Суспільство (відео)

Неочікувана правда: за «осінньо-зимове» неввімкнення фар не мають права штрафувати (Відео)

Традиційно, починаючи з 2013-го року, щорічно з 1 жовтня починає діяти вимога Правил дорожнього руху про ввімкнення ближнього світла поза населеними пунктами. Діє правило до 1 травня, охоплюючи пори року, де можлива найгірша видимість.

«Головна мета – це те, що автомобіль на дорозі може бути більш помітним. Відповідальність за неввімкнення тих чи інших приборів. Це стаття 125 КУ «Про адміністративні правопорушення», це попередження. Це єдине, що може загрожувати водію. Мета – не покарання водія, а його безпека», — розповідає Віталій Копистко, речник управління патрульної поліції в м. Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 жовтня потрібно вдень вмикати автомобільні фари за містом

Помилково інтернет-мережею поширюється інформація про штрафування таких порушників. Маючи на увазі справді передбачений штраф за неввімкнення поворотів під час початку руху.

«Те, про що ми зараз говоримо, ходові вогні за межами населеного пункту і неввімкнені вогні під час початку руху, – це зовсім різне. Там штраф, а там тільки попередження. Штраф – 425 гривень», — зазначає Віталій Копистко, речник управління патрульної поліції в м. Чернігові.

Попри лише моральну складову покарання за неввімкнене ближнє світло, чернігівські водії демонструють зразкову свідомість, погоджуючись навіть на постійну дію вимоги.

«Я вважаю, що так повинно бути цілий рік, а не з 1 жовтня. Тому що авто краще видно».

«Я 10 років за кермом, я його ніколи не вимикаю. Тому що заходи безпеки не зайві».

«Весна, осінь. Мені здається, це необхідно».

Кожен водій насамперед повинен розуміти, що вимоги та правила створюють не для того, щоб ускладнювати життя автолюбителям, а для збереження життя та здоров’я всіх учасників дорожнього руху.

Журналіст: Олег Дешура   

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Нет плохой нации — есть плохие люди. Так и здесь. Хуеву тучу лет ездили без света и ничего, всё в порядке было. Ну а когда права каждому имбецилу стали выдавать, не неся за это никакой ответственности, так сразу хуйню всякую начали рыгать. Сколько уже было как «Зайцева» после её преступления? А? И чё? Правильно — ничего. Потому что пидарюги кроме как стричь бабло нихуя не умеют, вот и раздают вод. удостоверения направо и налево. В общем чё хотел сказать, включайте свет/ходовые огни, обезопасьте себя и других участников дорожного движения. Хотя дрочь всё это — ИМХО.

  2. Именно у этой власти, как раз и сводиться к тому, что бы ободрать Украинцев до костей. По судите сами, были вменяемые действенные штрафы, но никто вообще не занимался безопасностью дорожного движения. Админ.практика была практически на нуле. Как говорил жирный кабан Авакова » работа полиции должна быть рентабельной». После повышения полицаи как сумасшедшие начинают цепляться к водителям за мелкие нарушения с охуен….ным штрафом. Задача как раз ободрать людей. Об безопасности речь не идёт. Взять хотя бы закон о нарушении правил парковки…. Мест для паркования нет, а оху…енные штрафы есть. Опять задача обыдлючить иободрать. Пора проводить люстрацию антинародных полицаев и менять власть…

Back to top button